BCR acorda credite pentru Prima Casa si in weekend

Vineri, 11 Martie 2011, ora 12:13
2544 citiri
BCR acorda credite pentru Prima Casa si in weekend

Banca Comerciala Romana (BCR) mentine unele unitati deschise sambata si duminica, in intervalul orar 09:00 - 13:00, pentru a acorda credite Prima Casa si a epuiza plafonul disponibil, in limita caruia estimeaza ca va mai aproba inca 1.500 de astfel de imprumuturi.

"Clientii care au venit in unitatile BCR la prima editie a «Zilei Usilor Deschise», desfasurata in perioada 26-27 februarie au fost in numar mare. 

Cateva sute de persoane au cerut informatii despre programul Prima Casa 3. Preconizam ca pana la epuizarea plafonului alocat BCR pentru Prima Casa 3 sa mai acordam peste 1.500 de credite", a declarat, intr-un comunicat, Stefan Coroianu, director executiv directia managementul produselor de retail in cadrul BCR. 

BCR a primit, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici ?i Mijlocii, cel mai mare plafon, insumand 64 milioane de euro, pentru acordarea de credite in cadrul programului guvernamental Prima Casa 3.

Banca a anuntat, la finele lunii februarie, inainte de prima editie a "Zilei Usilor Deschise", ca a aprobat de la inceputul programului Prima Casa 3 credite in valoare de aproximativ 30 milioane euro.

In cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de peste 40.000 euro.

Persoanele care solicita un credit Prima Casa de la BCR pana pe data de 14 aprilie, iar pana la data de 14 iunie 2011 se acorda imprumutul, intra automat in tragerea la sorti ce are ca premii 10 vouchere a cate 1.000 euro fiecare (contravaloarea in lei), pentru achizitia de electrocasnice. 

Banca acorda credite in euro atat pentru achizitia, cat si pentru constructia de locuinte, cu un avans minim de 5%. 

Dobanda practicata este de 4,844% pe an pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR, au avut un comportament bun de plata la creditele contractate la banca, formata din EURIBOR la trei luni plus 3,75 puncte, si de 5,044% pe an, egala cu EURIBOR la trei luni plus 3,95 puncte, pentru persoanele care nu au o relatie cu banca. BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza.

De exemplu, pentru un credit in valoare totala de 40.000 de euro, pe 30 de ani, rata lunara este de 210,93 euro, calcul valabil in martie 2011, pentru clientii cu istoric BCR, dobanda variabila 4,844% pe an, DAE se ridica la 5,46%, iar valoarea totala platibila este de 79.494 euro.

Comisioanele bancare sunt 0%, iar comisionul anual datorat FNGCIMM este de 0,49%, aplicat la soldul creditului. In plus, costul de evaluare al apartamentului este de 300 de lei, inclusiv TVA. 

In etapele anterioare ale programului Prima Casa, cei mai multi dintre clientii BCR care au beneficiat de un astfel de credit sunt barbati (80%), iar perioada de creditare medie este de 30 de ani (80%).

Veniturile beneficiarilor de credite Prima Casa se incadreaza intre 1.500 lei si 3.000 lei (50%). Cea mai mare parte dintre clientii beneficiari de credite Prima Casa au varsta cuprinsa intre 25 si 34 ani (66%). 

BCR a acordat in cadrul primelor doua etape ale programului Prima Casa credite in valoare de peste 525 milioane euro, adica mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de banci in cadrul programului. 

#Prima Casa, #bcr, #credite, #plafon , #stiri BCR