BCR a lansat trei produse noi de creditare pentru IMM-uri

Marti, 30 Iunie 2009, ora 16:39
1830 citiri
BCR a lansat trei produse noi de creditare pentru IMM-uri

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat linia de credit (overdraft) BCR Restart si creditul pentru investitii BCR Restart destinate IMM-urilor, precum si creditul pentru capital de lucru BCR Restart Micro pentru microintreprinderi, a anuntat banca, marti, intr-un comunicat, potrivit Newsin.

Produsele se adreseaza clientilor persoane juridice care sunt eligibili la garantarea creditelor in proportie de minimum 50% de la institutii de garantare specializate.

Dobanda pentru produsele BCR Restart incepe de la 13% pe an la lei, iar pentru cele in euro, marja adaugata ratei EURIBOR porneste de la 4,75%.

Termenul de aprobare a solicitarilor este de 9 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului complet. BCR a mai anuntat ca "nu exista niciun comision pentru analiza documentatiei depuse".

IMM-urile pot beneficia de pana la 500.000 lei sau echivalent in euro sub forma unei linii de credit (overdraft) BCR Restart, in functie de gradul de acoperire cu garantii obtinute din partea institutiilor specializate, iar perioada maxima de acordare este de 12 luni.

De asemenea, IMM-urile pot lua pana la 1 milion lei sau echivalent in euro prin creditul pentru investitii BCR Restart, creditele fiind acordate pentru o perioada de 3 si 5 ani, cu o perioada de gratie de la plata dobanzii de pana la 6 luni.

Ambele credite BCR Restart destinate intreprinderilor mici si mijlocii se pot acorda inclusiv pentru rambursarea unor credite anterior acordate.

BCR a mai lansat creditul pentru capital de lucru BCR Restart Micro, in lei, adresat in principal microintreprinderilor care au un rulaj mediu net de cel putin 1.500 lei inregistrat pe ultimele 6 luni prin conturi deschise la BCR, pentru care acorda pana la 300.000 lei.

Suma imprumutata poate fi folosita pentru aprovizionare, productie, prestari servicii sau creditare subactivitati, proiecte, contracte, rambursare de credite, plati curente catre buget, cu exceptia platilor pentru investitii.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 17,1 miliarde euro si are in prezent 652 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi), precum si 50 de centre de afaceri pentru IMM-uri si companii mari.

 

#bcr, #credite, #dobanda, #imm, #produse , #stiri BCR