BCR a dat 2.400 de credite prin Prima Casa 4

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 18:18
2039 citiri
BCR a dat 2.400 de credite prin Prima Casa 4

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat 2.400 credite prin programul Prima Casa 4, respectiv un volum de 93,5 milioane euro, valoarea medie a imprumutului fiind de 39.000 euro, a declarat sambata seful departamentului Credite Garantate din cadrul BCR, Ioana Mihai, precizeaza NewsIn.

Numarul total de credite Prima Casa, acordate in perioada august 2009 - august 2011 este de 17.300, iar volumul total este de 700 milioane euro, potrivit raportului "Perspectivele programului Prima Casa pe piata creditarii ipotecare din Romania", prezentat de BCR, intr-un seminar la Mamaia.

Valoarea medie a creditelor acordate prin cele patru programe Prima Casa este de 40.500 euro, iar creditele neperformante reprezinta aproximativ 0,1%.

In ceea ce priveste impactul noilor reguli de creditare propuse de BNR, Ioana Mihai sustine ca din perspectiva creditarii ipotecare solicitarea unui avans de 30% in cazul creditelor acordate in euro va conduce la accelerarea utilizarii plafonului alocat pentru Prima Casa si din acesta perspectiva cel putin in 2012 cei care doresc sa-si achizitioneze o locuinta si intrunesc conditiile programului nu vor fi afectati.

Ioana Mihai a mai declarat ca, totusi, clientii care au in proprietate o locuinta si ar dori sa o schimbe cu una mai spatioasa vor intampina dificultati datorita avansului de 30%.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#apartament, #bcr, #credit prima casa, #prima casa , #stiri BCR