BCR a concediat 1.200 de angajati anul acesta

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 14:16
2092 citiri
BCR a concediat 1.200 de angajati anul acesta

Banca Comerciala Romana (BCR) a concediat anul acesta 1.200 de salariati cu norma intreaga pe segmentul de retail banking si a angajat 400 de persoane cu jumatate de norma, pe o noua structura de organizare, eficienta personalului crescand asfel cu 30-50% fata de anul trecut.

"Pe retail avem minus 1.000 de persoane in aceasta perioada, dar am introdus si conceptul de part-time in banca, 400 de persoane au intrat in banca cu program part-time. Dintre acestia, doar un numar foarte mic se regasesc din cei care au plecat, pentru ca multi au optat pentru program full-time, in general au fost intrari noi", a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Dana Demetrian, director retea retail BCR.

Ea a aratat ca procesul de reorganizare a personalului s-a realizat intr-o perioada de sase luni, fara efecte negative asupra profitabilitatii bancii, iar eficienta s-a imbunatatit cu 30-50%, in functie de segmentul de produse.

Angajatii part-time castiga cat un consilier, raportat la norma de munca.

"Ne asteptam sa ajungem la 20-30% eficienta intr-un an normal, anul viitor se va simti efectul cel mai bine, dupa ce reorganizam si unitatile. (...) Nu am reorganizat BCR pentru ca cineva ne-a solicitat acest lucru, ci pentru ca piata cere sa faci reorganizare periodic", a mai spus Demetrian.

Costurile reorganizarii au fost prevazute in bugetul bancii, iar estimarile nu au fost depasite, nici macar atinse, potrivit directorului BCR.

Pentru anul urmator, banca are un program de training si de certificare structurat pentru tot personalul care vizeaza segmentul de retail.

In ceea ce priveste creditarea, BCR vizeaza sa aiba o cota de piata de minim 20% pentru creditele nou acordate, atat garantate, cat si negarantate.

"Vrem sa crestem portofoliul pe ambele segmente, credite garantate si negarantate, obiectivul nostru este sa atingem o cota de 24%. Va fi dificil sa crestem portofoliul intrucat exista o presiune inca pe partea de credite de consum din cauza reducerii tot mai mult a perioadei de creditare, limitata de reglementarile BNR", a afirmat Andrew Gerber, directorul managementului produselor retail din BCR.

Banca va continua sa puna accentul pe creditarea in moneda nationala, dar are in vedere si incurajarea economisirii.

In ceea ce priveste costurile creditarii in lei, Gerber a aratat ca dobanzile vor scadea in conditiile reducerii cotatiei Robor.

#angajati BCR, #disponibilizari BCR, #salariati part time BCR , #stiri BCR