BCR a aprobat un program de emisiune de obligatiuni in valoare de 3 mld euro

Miercuri, 05 August 2009, ora 13:46
1061 citiri
BCR a aprobat un program de emisiune de obligatiuni in valoare de 3 mld euro

Banca Comerciala Romama (BCR) va putea emite obligatiuni pe termen mediu, de diferite tipuri si in diferite valute, in cadrul unui program aprobat de banca, in valoare totala de 3 miliarde euro, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de BCR, informeaza NewsIn.

"Programul Medium Term Notes (MTN) reprezinta o premiera pe piata bancara romaneasca. Este primul program MTN realizat de o banca locala pe piata internationala de capital. Acesta reprezinta un instrument de diversificare a surselor de finantare, ce permite BCR atragerea de resurse pe baza unei documentatii simplificate, standardizate, acceptata de investitori.

BCR are posibilitatea sa ofere obligatiuni investitorilor retail si institutionali, principala tinta fiind investitorii locali", a declarat directorul executiv al Directiei de Administrare a Bilantului din cadrul BCR, Florian Dangl.

BCR va putea sa atraga finantari prin emisiuni de obligatiuni de diferite tipuri, precum cele cu dobanda variabila, fixa sau cupon zero, obligatiuni legate de indecsi, fonduri sau actiuni, obligatiuni denominate in mai multe valute sau obligatiuni subordonate.

Documentatia aferenta programului a fost aprobata de autoritatea pietei de capital din Luxemburg si notificata prin passporting in Romania. Emisiunile viitoare de obligatiuni vor putea fi listate si tranzactionate atat pe piete internationale, cat si la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Aranjorul Programului MTN a fost Erste Group Bank AG. Consultanta legala a fost asigurata de o echipa de avocati din birourile din Bucuresti si Amsterdam ale firmei de avocatura Clifford Chance.

BCR, membra a grupului Erste, emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea nationala de peste 2.000 de bancomate (ATM) si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu cardul (POS).

BCR gestioneaza active de peste 17,2 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 653 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri dedicate IMM-urilor si companiilor mari.

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#bcr, #obligatiuni, #emisiune, #valute, #miliarde , #stiri BCR