BCR a acordat primul credit pentru reabilitare termica

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 14:29
1578 citiri
BCR a acordat primul credit pentru reabilitare termica

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat primul credit pentru reabilitarea termica a unui bloc de locuinte, in baza conventiei semnate cu MDRT privind plata dobanzii subventionate la creditele bancare cu garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit.

Potrivit bancii, beneficiarul creditului este o asociatie de proprietari din Cluj-Napoca. Blocul de locuinte care va fi eficientizat termic are 9 etaje, 3 scari si 120 apartamente. Valoarea finantarii acordate de banca este de peste 500 de mii de lei.

"Am acordat creditul in doar doua saptamani de zile de la ultimele modificari legislative care reglementeaza subventionarea dobanzii aferente creditelor bancare cu garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit.

Acest lucru a presupus supervizarea semnarii contractelor de fidejusiune intre partile semnatare si anume asociatia de proprietari, proprietarul apartamentului si reprezentantul Ministerului de Finante in plan local.

Totodata, am asigurat depunerea acestor contracte la BCPI in vederea notarii in Cartea Funciara a fiecarui apartament", a declarat Melania Mirea, sef Departament Microintreprinderi in cadrul BCR.

In scopul reducerii consumului de energie al cladirilor de locuit, creditele pot fi accesate pentru reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente. Sumele pot fi utilizate si pentru repararea sau achizitionarea cu montaj a unei centrale termice de bloc sau pentru o locuinta individuala.

Totodata, pot fi facute lucrari de termo-hidro izolare a acoperisului/terasei, dar si de inlocuire a tamplariei exterioare cu tamplarie performanta din punct de vedere energetic.

"Oferim consiliere pentru intocmirea dosarului de finantare. Pe langa creditul propriu-zis, propunem clientilor persoane fizice si asociatii de proprietari, un pachet complet de produse si servicii bancare, prin care acestia pot realiza importante economii de timp si de bani.

Astfel, pentru asociatiile de proprietari, pachetul contine gratuitatea tuturor operatiunilor intrabancare, abonament la serviciul de efectuare plati prin canale alternative fara comision lunar si carduri de debit fara comision anual, precum si dobanzi preferentiale la constituirea depozitelor in lei la o luna.

De asemenea, oferim firmelor de constructii care iau parte la programul de reabilitare termica a locuintelor dobanzi avantajoase pentru sumele constituite ca garantie de buna executie a lucrarilor", a declarat Romulus Pop, director regional retail BCR, Regiunea Nord Vest.

BCR acorda creditul pe o perioada de pana la cinci ani, iar dobanda este integral subventionata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

#reabilitare termica, #bcr reabilitare termica, #credit reabilitare termica , #stiri BCR