BCR a acordat credite de peste 100 mil. euro prin Prima Casa 2

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 14:21
1474 citiri
BCR a acordat credite de peste 100 mil. euro prin Prima Casa 2

BCR a acordat credite de peste 100 milioane euro pentru achizitia de locuinte prin Prima Casa 2 si a inceput, in aceasta saptamana, sa finanteze prin acest program si constructia de locuinte, a anuntat joi banca, intr-un comunicat preluat de Mediafax.

"BCR a depasit pragul de 100 milioane euro acordate in cadrul Programului Prima Casa 2. Astfel, peste 2.500 de familii si-au achizitionat prin intermediul BCR prima lor locuinta", a declarat intr-un comunicat Stefan Coroianu, director executiv in directia credite retail, BCR.

In cazul constructiei unei locuinte de catre un beneficiar al programului, valoarea creditului va fi de maxim 66.500 euro, cel mult 95% din valoarea prevazuta in contractul de construire a locuintei si nu mai mult decat valoarea rezultata din raportul de evaluare.

Suma maxima acceptata a pretului de constructie a imobilului este 140.000 euro, fara TVA.

Perioada de constructie va fi de maxim 18 luni, cuprinsa intre data efectuarii primei trageri din finantarea garantata si data efectuarii receptiei la terminarea lucrarilor de constructie.

Pentru a beneficia de credite pentru constructia de locuinte in cadrul programului Prima Casa 2, beneficiarul trebuie sa detina in proprietate terenul pe care va fi construita locuinta si sa aiba avansul minim de 5% din pretul de constructie.

Locuintele individuale in cadrul programului nu pot fi construite in regie proprie, clientii fiind obligati sa incheie un contract de antrepriza cu o societate de constructii.

Dobanda practicata de banca este de 4,636% pe an pentru clientii cu istoric si de 4,836% pe an pentru clientii fara istoric in relatia cu banca.

Aceasta este compusa din Euribor la 3 luni de 0,886%, plus o marja de produs de 3,95% pentru clientii fara istoric si de 3,75% cu istoric.

La dobanda se va adauga un comision de gestiune datorat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii de (FNGCIMM) de 0,49%, calculat la soldul creditului.

Pe perioada de constructie se acorda perioada de gratie de credit (principal) in care beneficiarul finantarii garantate acordate pentru constructia locuintelor datoreaza bancii exclusiv dobanzile si comisioanele care se incadreaza in conditiile programului.

Perioada se poate prelungi cu cel mult 12 luni, prin act aditional la contractul de credit, la cererea intemeiata a beneficiarului.

Tragerea creditului se face pe faze de executie a lucrarilor.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 16 miliarde euro, oferind produse si servicii pentru populatie prin 667 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. 

#bcr, # credite, # prima, # casa , #stiri BCR