Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR isi face planuri de viitor

BCR isi face planuri de viitor

SAI BCR Asset Management a lansat miercuri, la Bursa de Valori Bucuresti, cel de-al treilea Fond Deschis de Investitii administrat de companie.

Potrivit reprezentantilor bancii, BCR Expert va investi preponderent in actiunile listate la BVB, precum si in instrumente financiare purtatoare de dobanda, fixa sau variabila, cum ar fi titluri de stat, obligatiuni municipale sau corporative, depozite bancare sau certificate de depozit.

"Politica de investitii a BCR Expert va urmari diversificarea portofoliului in vederea dispersiei riscului si a mentinerii unui grad corespunzator de lichiditate", a declarat astazi, vicepresedintele executiv BCR, Dan Bunea.

Specialisti din piata de capital estimeaza ca noul fond de investitii lansat de BCR va atrage pana la 1.500 de investitori. BCR Expert este un instrument de investitie de termen mediu si lung, destinat persoanelor fizice sau juridice, care determina un comision de rascumparare a titlurilor de zece la suta din valoarea unitatii de fond, daca rascumpararea este solicitata intr-un termen mai mic de 18 luni de la achizitionare si de zero la suta, daca titlurile sunt pastrate pe o perioada mai mare de 18 luni. "Pe viitor ne dorim cresterea nivelului de atractivitate prin costuri avantajoase si sa sa stimulam investitiile pe termen lung", a precizat Dan Bunea.

BCR Expert este cel de-al treilea fond de investitii administrat de SAI BCR Asset Management, dupa BCR Clasic (care are un un activ net de 21,5 milioane RON) si BCR Dinamic (cu un activ net de 38,3 milioane RON si 2.199 investitori). La randul sau directorul general al BCR Asset Management, Doru Puiu Tiberiu, a precizat ca, desi romanii sunt interesati in primul rand de randamentul plasamentelor, au aparut in ultima perioada si investitorii care coreleaza riscul cu castigul atunci cand iau decizia de a investi.

In plus, BCR Asset Management intentioneaza sa ajunga prin fondurile mutuale pe care le administreaza la o cota de piata similara cu cea a bancii, prin lansarea fondului Expert urmarindu-se consolidarea cotei de piata la nivelul grupului BCR la 25-30%.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1014 ori