BCR, 1,5 milioane de tranzactii online prin internet banking

Marti, 03 Mai 2011, ora 12:20
1444 citiri
BCR, 1,5 milioane de tranzactii online prin internet banking

Numarul tranzactiilor prin serviciul de internet banking al BCR aproape s-a dublat fata de perioada similara a anului trecut, depasind valoarea de 1,5 milioane de tranzactii online, pe fondul unei migrari constante a tranzactiilor bancare dinspre numerar catre canalele directe, a anuntat banca, anunta NewsIn.

"Observam o migrare constanta a tranzactiilor bancare dinspre numerar catre canalele directe (internet, telefon si echipamente self-service banking).

Clientii acceseaza tot mai mult serviciile bancare prin canale directe si nu mai fac doar vizualizari de solduri, ci au ajuns chiar la un nivel mai complex si diversificat de operatiuni: transferuri, ordine de plata, chiar deschideri de depozite", a declarat director Management Canalele Retail in cadrul BCR, Bogdan Octavian Marin.

Banca precizeaza ca, in ceea ce priveste tipurile de operatiuni efectuate prin intermediul serviciului de internet banking, primeaza in continuarea platile de facturi pentru utilitati, servicii de televiziune si telefonie.

"O tendinta imbucuratoare este vizibila la constituirea de depozite bancare prin internet banking. Numarul acestora s-a dublat in 2010/2009, iar valoarea lor s-a triplat in 2010/2009, atingand la finalul 2010 un cuantum total de peste 2,75 miliarde lei", se arata in comunicat.
 
"Tendinta de crestere a numarului de tranzactii efectuate prin canale directe este vizibila si in primul trimestru al anului 2011, cand numarul tranzactiilor prin serviciul de internet banking al BCR aproape s-a dublat fata de perioada similara a anului trecut, depasind valoarea de 1,50 milioane de tranzactii online", se mai arata in comunicat.

In perioada Sarbatorilor de Pasti, BCR a inregistrat o crestere cu 63% a numarului tranzactiilor prin Click 24 Banking si de 2,5 ori a valorii tranzactiilor fata de perioada similara din 2010. Doar in Saptamana Mare (18-24 aprilie), valoarea totala a operatiunilor efectuate a fost de circa 400 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #tranzactii, #internet banking, #banca comerciala romana, #serviciu internet banking , #stiri BCR