BCE nu e ingrijorata pentru cursul euro/dolar

Luni, 29 Martie 2010, ora 01:50
1552 citiri
BCE nu e ingrijorata pentru cursul euro/dolar

Unul dintre membrii consiliului guvernator al Bancii Central Europene (BCE), Ewald Nowotny, considera ca nu sunt motive de ingrijorare privind deprecierea euro in fata dolarului. " Cu siguranta nu este niciun motiv de ingrijorare.

Cursul de schimb euro/dolar a prezentat mereu o volatilitate ridicata inca de la introducerea monedei unice europene. Pentru economie este chiar benefica scaderea cursului de la nivelurile anterioare supraevaluate ", a afirmat Nowotny pentru publicatia Oesterreich.

Oficialul BCE, totodata guvernatorul bancii centrale austriece, a afirmat ca stabilitatea financiara a Austriei s-a imbunatatit de cand criza din Europa emergenta s-a atenuat.

Bancile austriece au o expunere ridicata in statele din Europa Centrala si Est.

Euro s-a depreciat in aceasta saptamana la cel mai redus nivel in fata dolarului din ultimele zece luni, din cauza temerilor investitorilor legate de criza datoriilor din Grecia si dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch a inrautatit ratingul creditelor Portugaliei.

Decizia Fitch a amplificat ingrijorarile legate de capacitatea unora dintre statele europene de a-si onora obligatiile financiare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #curs valutar, #euro/dolar , #stiri BCR