Bancile incep sa le acorde atentie elevilor

Vineri, 28 Aprilie 2006, ora 06:48
965 citiri

Bancile incep sa caute clienti si in segmentul elevilor de liceu, lansand carduri de debit pentru aceasta categorie. Prima banca ce a intrat pe aceasta nisa este Banca Comerciala Romana care a lansat joi primul card din portofoliul bancii destinat exclusiv adolescentilor - BCR Visa Electron Junior. BCR Junior este un card de debit in lei, emis sub sigla VISA, tranzactiile efectuandu-se in limita disponibilului din contul de card. Cardul este destinat persoanelor fizice minore, rezidente sau nerezidente cu varsta cuprinsa intre 14 - 18 ani, acesta putand fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate, in mediu electronic (terminale POS si/sau ATM), oriunde este afisata sigla VISA. Perioada de valabilitate a cardului este de doi ani.

Octavian Costache, directorul Directiei de Carduri din BCR a spus ca noul card va contribui la dezvoltarea unui segment al pietei cardurilor din Romania inca neexploatat la adevaratul sau potential.

Banca blocheaza accesul la contul cardului BCR Visa Electron Junior in momentul in care posesorul cardului implineste varsta de 18 ani. in acelasi moment banca emite un card de debit BCR Visa Electron, in lei, fara a mai fi necesara completarea vreunei cereri si in contul caruia se va transfera automat soldul cardului BCR Junior.

Operatiunile de retragere numerar din ATM, respectiv plati la comercianti prin POS, se pot face conform unui acord semnat de banca cu reprezentantii legali ai minorului. Cardul are patru variante, care propun diverse plafoane pentru extragerea de numerar sau plata la comerciant de pana la 3.000 de lei noi, respectiv nelimitat.

Pentru obtinerea cardului este nevoie de: act de identitate (BI/CI) al solicitantului si al reprezentantilor minorului (original si copie); documente care atesta calitatea de reprezentanti legali ai minorului; cererea si contractul de emitere a cardului.

Pentru elevii care se inscriu in programul European Computer Driving Licence cardul BCR Junior este eliberat automat.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei