Banca Intesa vrea sa cumpere BCR

Luni, 19 Septembrie 2005, ora 13:37
1124 citiri

Banca Intesa, una dintre institutiile financiare care participa la procesul de privatizare a Bancii Comerciale Romane, isi propune sa sustina BCR in activitatile privind asistenta financiara acordata mediului de afaceri romanesc, se arata intr-un comunicat al Bancii Intesa.

"Investind in BCR, Intesa doreste sa cladeasca o banca puternica, care poate continua sa opereze pentru economia nationala a Romaniei si pentru statele din vecinatate", a spus Giovanni Boccolini, presedintele Diviziei Internationale pentru Bancile Filiale a Bancii Intesa

Achizitionarea BCR, ultima banca de dimensiuni mari din regiune care nu a fost inca privatizata, se coreleaza perfect cu strategia selectiva de achizitii a Bancii Intesa in zona Europei Centrale si de Est.

Banca Intesa este prezenta in accessit regiune cu Banca Internationala Central-Europeana - CIB, a patra banca ca marime din Ungaria, Privredna Banka Zagreb - PBZ, a doua banca din Croatia ca marime, Vseobecna Uverova Banka - VUB, a doua banca ca marime din Slovacia si Delta Banka, cea de-a doua banca din Serbia si Muntenegru.

In prezent, aceasta inseamna pentru Intesa 3,5 milioane de clienti in Europa de Est si o retea de 650 de sucursale.

Banca Intesa a fost infiintata prin fuziunea a trei banci italiene: Banco Ambrosiano Veneto, Cariplo si Banca Commerciale Italiana.

Rezultatele pe primul semestru al anului 2005 au subliniat o crestere a profitabilitatii: un venit mediu net de 1.200 milioane de euro, cu 40 la suta mai mult fata de cele 857 milioane euro din prima jumatate a lui 2004 si un profit de 4.977 milioane de euro.

Banii Nostri