AVAS: Actiunile BCR vor fi listate la BVB in 2011

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 12:14
3890 citiri
AVAS: Actiunile BCR vor fi listate la BVB in 2011

Presedintele AVAS, Mircea Ursache, a declarat miercuri ca se asteapta ca actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR) sa fie listatela Bursa de Valori Bucuresti la sfarsitul anului viitor sau, cel mai tarziu, in 2011, conform Newsin.

"Eu ma astept ca actiunile BCR sa ajunga la cota Bursei la finalul lui 2010, cel tarziu in 2011", a spus Ursache, la deschiderea oficiala a sedintei BVB.

Grupul bancar austriac Erste a preluat pachetul majoritar de actiuni al BCR in octombrie 2006, iar contractul de privatizare cerea Erste sa liseze BCR in cel mult trei ani de la achizitie.

In februarie, directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, a declarat ca listarea BCR ar trebui sa fie amanata pana la momentul oportun din cauza conditiilor proaste de pe pietele de capital.

In 3 martie, Mircea Ursache a spus, ca sustine demersul Erste de a amana listarea pe o perioada determinata, precizand ca in contractul de privatizare a BCR nu exista nicio clauza de sanctiune pentru Erste in cazul nelistarii BCR la bursa in termenul prevazut.

Florian Buzatu, director al SIF Oltenia (SIF5) - al doilea actionar al BCR dupa austriecii de la Erste -, declara in aprilie ca listarea BCR pe Bursa de la Bucuresti nu ar fi oportuna mai devreme de sfarsitul anului 2010, cand se anticipeaza incheierea crizei financiare.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #bcr, #bvb, #capital, #de, #piete, #privatizare , #stiri BCR