Anglo-Romanian Bank a avut pierderi de 3,5 mil. euro

Marti, 23 Martie 2010, ora 09:11
1683 citiri
Anglo-Romanian Bank a avut pierderi de 3,5 mil. euro

Anglo-Romanian Bank, subsidiara a grupului BCR, a inregistrat anul trecut pierderi de 3,5 milioane de euro, comparativ cu un profit de 11,59 milioane de euro raportat pentru 2008, pe fondul crizei financiare internationale si al demersurilor initiate de grup pentru vanzarea participatiei.

"In contextul mentionat, nivelul activelor bancii a scazut cu 40% comparativ cu anul 2008, ceea ce a implicat o diminuare a veniturilor si, concomitent, s-a consemnat cresterea semnificativa a costurilor motivate de inchiderea sucursalei din Frankfurt si constituirea de provizioane substantiale aferente creditelor acordate unor clienti - banci din spatiul CSI", se arata in raportul administratorilor grupului BCR., citat de Mediafax.

Anglo Romanian Bank a realizat in 2009 un profit operational de 6,36 milioane de euro, cu 716.000 de euro peste nivelul bugetat.

"Avand in vedere nefinalizarea operatiunii de vanzare demarata in anul 2008, in cadrul grupului a fost initiat un nou proiect avand ca scop optimizarea si transformarea activitatii Anglo Romanian Bank Ltd.

Pana la finalizarea proiectului mentionat, banca va continua sa-si desfasoare activitatea in conformitate cu actualele proiectii bugetare", se mai spune in raport.

Grupul BCR detinea la finele anului trecut participatii la capitalul a 29 de societati, dintre care 13 au statut de subsidiare.

Impreuna cu Bucharest Financial Plazza, societate detinuta in totalitate de Financiara S.A., si BCR Fleet Management SRL, societate detinuta integral de BCR Leasing IFN, grupul BCR cuprinde 15 subsidiare.

Referitor la BCR Chisinau, o alta subsidiara a grupului BCR, administratorii arata ca banca si-a consolidat anul trecut pozitia in cadrul sistemului bancar al Republicii Moldova.

"Activele BCR Chisinau au inregistrat o crestere de 8%, iar cota de piata a crescut de la 4,9% la 5,1%.

Portofoliul de credite a urcat de la 5% la 5,9%.

Depozitele au inregistrat o crestere de 8%fata de anul precedent, inregistrandu-se o cota d piata dupa acest indicator de 6,5%", potrivit raportului.

Administratorii grupului BCR noteaza ca in anul 2009 au fost necesare majorari semnficiative ale provizioanelor de risc aferente creditelor acordate de catre BCR Chisinau.

Totodata, grupul a finalizat operatiuni de capitalizare a BCR Chisinau, in vederea imbunatatirii situatiei financiare a bancii.

Astfel, capitalul social al BCR Chisinau a fost majorat cu 13 milioane de euro, iar banca a primit un imprumut subordonat de 7,5 milioane de euro.

O alta subsidiara a grupului, BCR Real Estate Management, infiintata in octombrie 2009, isi va extinde activitatea in acest an prin noi achizitii de active imobiliare de la BCR, activitate initiata in luna decembrie 2009.

Aceasta subsidiara are ca obiect principal de activitate administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract si reprezinta structura specializata in domeniul administrarii imobilelor grupului BCR.

Totodata, BCR Partener IFN a fost autorizata de BNR in ianuarie 2009, pentru a acorda in principal credite de consum, dar care nu desfasoara activitate operationala. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#anglo, # romanian, # bank, # euro , #stiri BCR