Anghel: BVB ar putea sa devina un lider in Europa de Sud-Est

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 16:32
1570 citiri
Anghel: BVB ar putea sa devina un lider in Europa de Sud-Est

Lucian Anghel, economist-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR) si, din luna februarie a acestui an, presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a declarat ca isi doreste repetarea povestii de succes a Poloniei in ceea ce priveste piata de capital din Romania.

Declaratia lui Lucian Anghel a fost facuta intr-un interviu publicat miercuri de cotidianul austriac Wirtschaftsblatt

"Din cate stim, in Polonia piata de capital este o sursa buna de finantare si cred ca si in Romania se poate face acelasi lucru", a afirmat Lucian Anghel.

Companiile controlate de stat trebuie listate la BVB, spune Lucian Anghel

Potrivit lui Lucian Anghel, companiile controlate de stat trebuie listate la BVB, iar apoi, in viitorul apropiat, trebuie mentinut un ritm constant al noilor listari. Daca procedam astfel, Bursa de Valori Bucuresti poate sa devina un lider in Europa de Sud-Est, a declarat presedintele BVB, subliniind in acelasi timp importanta conditiilor cadru internationale, economice si politice.

BVB trebuie sa devina o adevarata sursa de finantare si pentru actorii privati, considera Lucian Anghel.

Anghel a calificat oferta Transelectrica (la sfarsitul lunii martie) drept prima oferta publica din ultimii patru ani incheiata cu succes si un "semnal puternic", care a atras atentia asupra bursei de valori ca alternativa de finantare.

Intrebat daca acest semnal ar fi suficient de puternic pentru a da uitarii esecul Petrom din luna iulie a anului 2011, Lucian Anghel a raspuns ca acest lucru este de domeniul trecutului. Succesul Transelectrica va atrage investitorii care vor dori sa ia parte si la urmatoarele povesti de succes, ale Romgaz si Transgaz.

Intrebat daca pe viitor va veni momentul si unei noi listari la bursa a Petrom, Lucian Anghel si-a exprimat certitudinea ca, in cazul in care statul s-ar decide pentru o asemenea masura, atunci listarea la bursa a Petrom ar avea succes.

Lucian Anghel nu a exclus o posibila colaborare intre BVB si alte burse de valori din regiune, dar a dorit sa sublinieze ca, pe moment, dezvoltarea locala reprezinta o prioritate.

#Lucian Anghel BVB Polonia, #BCR piata capital Romania Polonia , #stiri BCR