Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anexele la hotararile de guvern privind privatizarea BCR au fost desecretizate

Anexele la hotararile de guvern privind privatizarea BCR au fost desecretizate

Anexele la hotararile de guvern privind proiectul final al contractului de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR) si pretul de vanzare al actiunilor detinute de stat, clasificate ca secret de serviciu, au fost desecretizate miercuri de Executiv, urmand sa fie publicate in Monitorul Oficial.Anexele fac parte din hotararile de guvern 1.585/2005, prin care a fost aprobat proiectul final al contractului de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni detinute de stat la BCR, si 1.719/2002 privind aprobarea pretului de vanzare al actiunilor detinute de stat si a unor documente contractuale necesare incheierii procesului de privatizare a bancii.

Aceste anexe nu au fost publicate in Monitorul Oficial, fiind clasificate ca secret de serviciu, conform Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate.

Conform contractului de vanzare-cumparare de actiuni incheiat la sfarsitul anului trecut, Erste Bank va deveni actionar majoritar al BCR prin achizitionarea pachetului de 36,8825% detinut de AVAS si a pachetului de 25% plus doua actiuni detinut de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation.

Pretul pe actiune este de 7,65 euro, astfel ca Erste Bank va plati in total 3,751 miliarde de euro, din care circa 2,2 miliarde de euro vor reveni statului roman.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 765 ori