Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Activele nete ale fondurilor de investitii au sporit in aprilie

Activele nete ale fondurilor de investitii au sporit in aprilie

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii au sporit cu 23% in aprilie, la nivelul de 1,32 miliarde lei (300 milioane euro), in conditiile in care fondurile monetare au atras in ultima luna 182 milioane lei, un maxim istoric al subscrierilor nete lunare din industrie, potrivit datelor AAF, conform Newsin.

Astfel, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), activele fondurilor monetare au sporit in aprilie cu 40%, pana la 665 milioane lei, ceea ce reprezinta jumatate din activele intregii industrii a fondurilor deschise de investitii.

La sfarsitul lunii aprilie, activele fondurilor deschise se ridicau la 1,32 miliarde lei, in crestere cu 23% fata de nivelul inregistrat in luna precedenta, in conditiile in care revenirea Bursei a ridicat si activele fondurilor de actiuni si ale celor diversificate.


Activele fondurilor de actiuni au avut o dinamica puternic ascendenta in aprilie, cu o crestere de 35,7%, pana la 102 milioane lei, in timp ce activele fondurilor cu plasamente diversificate au urcat cu 11,4%, la nivelul de 238 milioane lei.


In schimb, fondurile cu plasamente in instrumente cu venit fix au inregistrat o scadere usoara a activelor in aprilie - cu 2,2% - pana la 242 milioane lei.


De asemenea, numarul de investitori in fondurile deschise a crescut cu peste 18,2% in aprilie, depasind pentru prima oara dupa anul 2000 cifra de 100.000.


In ceea ce priveste fondurile inchise de investitii (AOPC), activele totale au crescut cu 10,5% in a patra luna a acestui an, la 100,43 milioane lei, nivel cu 25% mai mare decat cel de la finalul anului trecut.


BCR Asset Management are 41% din piata fondurilor deschise


In clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investitii, BCR Asset Management s-a mentinut detasat in pe primul loc si in aprilie, cu active in administrare de 541,4 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 188,3 milioane lei si 14,3% din piata.


BRD Asset Management a coborat pe a treia pozitie in aprilie, cu active totale gestionate de 176,1 milioane lei si o cota de piata de 13,3%, iar activele administrate de BT Asset Management au ajuns la 76,5 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 5,8%.


Administratorul de fonduri al EFG Mutual Funds Romania s-a clasat pe locul cinci, cu active de 69,4 milioane lei si o cota de piata de 5,3%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1668 ori
Citeste mai multe despreactive fonduri investitii monetare