Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR nu va fi listata la BVB

BCR nu va fi listata la BVB


Actionarii BCR, intruniti luni in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), au aprobat majorarea capitalului social de la 1.085.636.488 lei pana la maximum 1.704.186.275 lei, prin cresterea numarului de actiuni de la 10.856.364.880 pana la cel mult 17.041.862.750 actiuni.

Majorarea ar urma sa se realizeze in urma emiterii unui numar de maximum 6.185.497.870 actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei/actiune, se arata intr-un comunicat.

AGEA a mai aprobat mecanismul de subscriere pentru actiunile nou emise de BCR SA. Noile actiuni vor fi oferite spre subscriere tuturor actionarilor la BCR la un pret de subscriere de 0,1 lei / actiune.

Actionarii inregistrati la data de referinta isi pot exercita dreptul de preferinta la subscrierea actiunilor nou emise in perioada cuprinsa intre 14 noiembrie 2011 (data la care a avut loc AGEA) si data la care va expira o luna de la data publicarii hotararii AGEA in Monitorul Oficial al Romaniei - partea a IV-a.

Dreptul de preferinta este determinat in mod proportional cu cota detinuta de fiecare actionar in capitalul social al BCR SA la data respectiva.

De asemenea, AGEA a aprobat plata in intregime in numerar sau prin transfer bancar a pretului actiunilor nou emise la data subscrierii.

In conformitate cu aprobarea AGEA, toate actiunile care nu au fost subscrise vor fi anulate, iar capitalul social al BCR va fi majorat doar cu valoarea actiunilor subscrise si varsate in mod valabil.

AGEA nu a aprobat initierea demersurilor legale pentru listarea actiunilor BCR la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1132 ori