Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR majoreaza dobanzile la depozite si scade costurile creditelor garantate in lei

BCR majoreaza dobanzile la depozite si scade costurile creditelor garantate in lei


Banca Comerciala Romana (BCR) anunta majorarea dobanzilor la depozitele in lei, euro si dolari cu pana la 0.5 puncte procentuale, scaderea costurilor creditelor garantate in lei si cresterea costurilor creditelor in euro.

Potrivit BCR, ajustarea dobanzilor la depozite si la credite este in linie cu prioritatile de afaceri pentru 2012, respectiv incurajarea economisirii pe termen lung si promovarea creditarii in lei in vederea reducerii riscurilor pentru banca si clienti.

Reprezentantii bancii precizeaza ca noua oferta avantajeaza in mod special clientii care isi incaseaza veniturile intr-un cont BCR, acestia beneficiind de un bonus de dobanda de pana la 0.5% la depozite, si de 0.2 % la credite.

Astfel, dobanzile pentru depozitele la termen constituite de catre acesti clienti ajung pana la 7% pe an pentru lei, pana la 4.1% pe an pentru euro si pana la 2.95% pe an pentru dolari.

"Avand in vedere evolutiile de pe piata si noile regulamente prudentiale, BCR scade costul la creditele garantate in lei pentru a facilita clientilor accesarea creditelor si pentru a le oferi acestora un control cat mai bun asupra costurilor", se arata in comunicat.

De asemenea, BCR elimina comisioanele lunare de administrare si introduce o noua categorie de dobanda fixa pe 2 ani pentru toate creditele garantate. Un alt beneficiu oferit clientilor care beneficiaza de credite garantate cu imobile este asigurarea de imobil oferita gratuit pe toata durata imprumutului.

Programul "Bonus de dobanda pentru clientii cu cont de salariu la BCR" continua

BCR anunta ca, in perioada 4 - 31 ianuarie 2012, continua promotia "Bonus de dobanda pentru clientii cu cont de salariu la BCR": +0.50 puncte procentuale la depozitele la termen standard si +0.25 puncte procentuale la conturile de economii deschise in luna ianuarie.

In plus, in aceeasi perioada, pentru depozitele la termen de 24 de luni MaxiPlus, BCR a decis majorarea dobanzilor cu 0.25 puncte procentuale atat pentru lei, cat si pentru euro.

Astfel, clientii pot beneficia de dobanda fixa de 7.25% pe an (14.5% la scadenta) la ghiseele bancii si 7.50% pe an (15% la scadenta) prin canale alternative pentru MaxiPlus in lei, respectiv de 4.25% pe an (8.5% la scadenta) la ghiseele bancii si 4.50% pe an (9% la scadenta) prin canale alternative pentru MaxiPlus in euro.

BCR majoreaza dobanzile pentru depozitele la termen in lei, euro si dolari

Totodata, BCR a majorat dobanzile pentru depozitele la termen in lei, euro si dolari, astfel: pentru lei - crestere cu pana la 0,45 puncte procentuale pentru toate maturitatile, dar in special pentru 6, 9 si 12 luni; la euro - crestere cu pana la 0,30 puncte procentuale pentru maturitatile de 6, 9 si 12 luni; iar la dolari - crestere cu 0,15 puncte procentuale pentru toate maturitatile.

In ceea ce priveste produsele de creditare, modificarile vizeaza o usoara majorare a dobanzilor la creditele garantate acordate in euro, precum si a comisionului de analiza.

Astfel, pentru creditul ipotecar Casa Mea costurile lunare totale sunt formate numai din dobanda (nu se percep comisioane lunare), care este compusa din EURIBOR 6M + 5,75%.

BCR a introdusin oferta creditele ipotecare in lei cu dobanda de 9,7%

Totodata BCR a introdus in oferta creditele ipotecare in lei cu dobanda fixa de 9,7% in primii 2 ani urmata de rata de dobanda variabila ROBOR 6M + 3,3% (9.83%).

Astfel, daca se opteaza de la inceput pentru varianta cu dobanda variabila, procentul de dobanda va fi apropiat de dobanda fixa pentru primii 2 ani. In acelasi timp a scazut marja la creditele in lei cu dobanda variabila, dobanda ajungand pana la ROBOR 6M + 3,3% pentru creditul ipotecar Casa Mea in lei.

Pentru toate ofertele de credite garantate, BCR nu percepe comision lunar de administrare, iar comisionul de analiza nu este perceput in cazul refinantarilor de la alte banci.

Intreaga oferta de creditare este construita astfel incat sa ofere reduceri pentru clientii care incaseaza salariul la BCR de 0,2 puncte procentuale fata de dobanda standard.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2999 ori