Cine sunt femeile care taie si spanzura in sistemul bancar din Romania

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 17:10
13242 citiri
Cine sunt femeile care taie si spanzura in sistemul bancar din Romania

Au experienta, castiga bine si sunt cochete. Sunt responsabile cu organizarea si coordonarea intregului proces de recrutare si selectie a angajatilor din cele mai importante banci din Romania.

In spatele strategiilor de resurse umane, Andreea Voinea (BCR), Adela Jansen (BRD), Nevenca Doca (Banca Transilvania), Irina Kubinschi (Raiffeisen Bank), Alina Dragan (UniCredit Tiriac Bank) si Manuela Dragomir (ING Bank) sunt managerii HR care raspund de soarta a peste 30.000 de salariati, mai mult de jumatate dintre persoanele care lucreaza in domeniul bancar, potrivit ilikebanking.ro

Majoritatea directorilor de HR din aceste companii au absolvit facultati economice, de matematica sau de inginerie si au o cariera internationala.

Andreea Voinea - Director Executiv Resurse Umane BCR

Andreea Voinea este responsabila cu gestionarea politicilor de resurse umane in cadrul celei mai mari institutii de credit din Romania.

Ea are o experienta de peste 12 ani in domeniul resurselor umane, dobandita atat in tara, cat si in strainatate, si a gestionat doua dintre cele mai mari transformari la nivel de HR din economia romaneasca: a fost manager al programului de restructurare si outplacement la Petrom, iar in 2007 a preluat conducerea resurselor umane de la BCR.

Ea va finaliza anul acesta procesul de restructurare a BCR, in urma caruia 7.500 de angajati vor ramane sa lucreze in cadrul grupului, cu 5.000 mai putini fata de anul 2007.

Andreea Voinea este absolventa a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice si a unui MBA la Universitatea Tulane din SUA.

Adela Jansen - Director Executiv Resurse Umane BRD

Adela Jansen coordoneaza din 2008 departamentul de resurse umane al unuia dintre cei mai mari angajatori din sistemul bancar romanesc, in conditiile in care, in momentul de fata, pentru BRD lucreaza aproximativ 9.000 de oameni.

Intre 2003 si 2008 a fost secretar general al BRD, unde avea, printre altele, responsabilitatea coordonarii diviziei de comunicare interna si externa.

In 2008, o data cu preluarea departamentului de Resurse Umane, Adela a coordonat tranzitia de la perioada de dezvoltare la noul context economic, aliniind toate politicile si procesele la noua strategia de business a companiei, folosindu-se de experienta anterioara din diferite industrii: servicii, telecomunicatii, logistica, hotelarie si banking.

Adela Jansen este absolventa a Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, a unui program de EMBA si a mai multor cursuri de specialitate, in tara si in strainatate, fiind si mediator autorizat.

Nevenca Doca - Director Executiv Resurse Umane Banca Transilvania

Director de resurse umane al celui mai activ angajator din domeniu bancar in anii de recesiune economica, Nevenca Doca, a reusit sa implementeze in ultimi ani o politica agresiva pe piata muncii din domeniul bancar, chiar daca aproape toate bancile au mizat mai degraba pe restructurari de personal.

Banca Transilvania s-a pozitionat impotriva curentului, angajand in perioada decembrie 2009 - decembrie 2012 aproape 1.000 de oameni.

Directorul de resurse umane al Bancii Transilvania a ajuns sa gestioneze portofoliul de angajatii al bancii in 2002, cand a ales sa-l urmeze pe Robert Rekkers si grupul de bancheri care au parasit ABN Amro Bank in favoarea Bancii Transilvania.

Irina Kubinschi - Director Resurse Umane Raiffeisen Bank

Lucreaza in cadrul departamentului de resurse umane al Raiffaisen Bank din mai 2007, anterior fiind timp de trei ani manager de HR al Finansbank Romania (actuala Credit Europe Bank).

Irina Kubinschi a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanica din cadrul Universitatii Politehnice si a preluat conducerea departamentului de resurse umane de la Raiffeisen Bank unde administreaza un portofoliu de aproximativ 5.800 de salariati.

A fost responsabila de curand de un amplu proces de recrutare in Brasov, acolo unde Raiffeisen Bank si-a mutat centrul operational.

Alina Dragan - Vicepresedinte Executiv responsabil de Divizia Resurse Umane UniCredit Tiriac Bank

Director executiv de resurse umane in cadrul UniCredit Tiriac Bank, Alina Dragan, are o experienta de peste 9 ani in domeniul resurselor umane. Si-a inceput cariera ca talent management manager in cadrul ING Bank in 2004.

Lucreaza in cadrul UniCredit Tiriac Bank din 2007, iar in 2009, Alina Dragan a preluat conducerea departamentului de resurse umane al bancii.

Alina Dragan este licentiata a Facultatii de Psihologie din Bucuresti si detine o diploma de master in psihologie cognitiv-comportamentala obtinuta in cadrul acestei institutii.

Este, totodata, membru al Asociatiei Romane de Psihologie si al HR Club Romania.

Manuela Dragomir - Director Resurse Umane ING Bank

Cele mai mari provocari ale unui director de HR care lucreaza intr-o companie de top sunt, printre altele, recrutarea de specialisti bine calificati. Manuela Dragomir, administreaza departamentul de resurse umane al ING Bank din 2005.

Este licentiata a Universitatii din Bucuresti, sectia limbi straine si are un Master in Managementul Resurselor Umane, Universitatea Westminster, Londra.

ING este o companie internationala din domeniul financiar care ofera o gama variata de servicii de asigurare, bancare, investitii si pensii in peste 50 de tari.

#manager HR banci, #director resurse umane, #director HR BCR, #manageri banci , #Management