Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR cumpara "Silver Mountain" din Brasov. Ce proiecte are in plan, alaturi de Primarie

BCR cumpara "Silver Mountain" din Brasov. Ce proiecte are in plan, alaturi de Primarie


Banca Comerciala Romana (BCR) a achizitionat proiectul imobiliar "Silver Mountain" situat in Poiana Brasov, pentru aproape 50 de milioane de euro, precum si un teren cu o deschidere de 242 m la lacul Snagov, contra sumei de peste 2,28 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate SRL

"In cadrul licitatiei publice organizata in data de 23.05.2014 de catre Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate S.R.L., creditorul Banca Comerciala Romana a adjudecat (sic!), cu suma de 49.727.417 euro, proiectul imobiliar 'Silver Mountain' situat in Poiana Brasov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, 2 spatii comerciale, Cladire Multifunctionala (Restaurant, Club, Spa & Fitness), drumuri de acces, spatii verzi si teren excedentar in suprafata de 206.500 m.p", se spune in comunicat.

La aceeasi licitatie, Banca Comerciala Romana a achizitionat, contra sumei de 2.287.800 euro, un teren in suprafata de 59.679 m.p. cu o deschidere de 242 m la lacul Snagov.

Potrivit comunicatului, la data de 16 mai 2014, Athenaeum Construct S.A. a achizitionat, in cadrul unei licitatii publice organizate de Euro Insol, un teren in suprafata de 1.825 mp, situat in strada Ionescu Sisesti nr. 59 la pretul de 274.040 euro.

Euro Insol reaminteste ca la data de 19 august 2013 Tribunalul Bucuresti a deschis insolventa INR Management Real Estate S.R.L., pentru ca, la 28 ianuarie 2014, sa dispuna intrarea in faliment a societatii. BCR detine o creanta in suma de 86 milioane euro, reprezentand 98% din masa credala.

Un nou inceput pentru "Silver Mountain"

"Aceasta tranzactie reprezinta un nou inceput pentru 'Silver Mountain'. Doar BCR are forta, determinarea si interesul sa dea o noua dimensiune acestui proiect, sa-l dezvolte la adevaratul lui potential.

In paralel cu vanzarea in sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanta, prin intermediul unui vehicul comercial special creat in acest scop, constructia unui hotel de 600 de locuri de cazare care sa includa un Centru multifunctional de conferinte, un SPA cu toate facilitatile, un Casino, Cluburi si Reastaurante.

In parteneriat cu Primaria Brasov, se intentioneaza constructia celui mai mare teren de golf din Romania", a declarat Remus Borza, managing partner Euro Insol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2090 ori