Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR remarca o schimbare in comportamentul investitorilor

BCR remarca o schimbare in comportamentul investitorilor


BCR a atins un volum de tranzactionare de peste 400 milioane de euro anual, in produse de investitii administrate pentru clientii de private banking, pe fondul unei evolutii a pietei locale care recupereaza decalajul fata de pietele mature in ceea ce priveste comportamentul investitional al clientilor cu averi ridicate.

Clientii de Private Banking isi indreapta atentia spre active cu randamente mai ridicate, pe masura ce obligatiunile guvernamentale cu rating AAA ofera randamente real negative, iar dobanzile la depozite scad.

Volumul anual al tranzactiilor facute de clientii Erste Private Banking se apropie de valoarea portofoliului total, ceea ce inseamna ca asistam la o modificare a comportamentului investitional de la "Pastreaza pana la maturitate" la "Disponibil pentru vanzare", afirma Razvan Furtuna, sef al Erste Private Banking Romania.

In primele noua luni ale anului 2012, volumul produselor de investitii a depasit ponderea depozitelor si numerarului aflat in administrarea serviciului Erste Private Banking oferit local de BCR, pe fondul interesului crescut fata de instrumente pe termen mediu si lung cu randamente mai crescute si risc evaluat acceptabil. Obligatiunile reprezinta cea mai importanta parte a portofoliilor de investitii fie prin tranzactionare directa, fie prin intermediul fondurilor de investitii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1276 ori