BCR: Creditele de investitii imobiliare au crescut de patru ori in 2014

Luni, 23 Iunie 2014, ora 16:00
1757 citiri
BCR: Creditele de investitii imobiliare au crescut de patru ori in 2014

Banca Comerciala Romana (BCR) a inregistrat, pe parcursul primelor 5 luni din acest an, o crestere de peste patru ori a vanzarilor de credite ipotecare acordate in lei, comparativ cu aceeasi perioada din anul 2013, se arata intr-un comunicat al bancii.

"BCR inregistreaza vanzari de credite ipotecare Casa Mea la un nivel cel putin egal cu cel de credite ipotecare Prima Casa. Acesta este un semnal puternic ca piata imobiliara este pe un trend ascendent sustenabil, tranzactiile imobiliare putand fi sustinute din activitatea de baza a bancii", se arata in comunicat.

In prezent, BCR ofera clientilor credite de finantare a locuintei fara comisioane si o dobanda fixa de 5,25% pe o perioada de cinci ani.

"Suntem singura institutie bancara care ofera imprumuturi imobiliare cu rate fixe competitive in moneda nationala. Aceasta este solutia ideala pentru a oferi clientilor certitudinea sumelor de plata lunare pe parcursul urmatorilor ani. Acum, cand dobanzile la lei au ajuns la minime istorice se iveste oportunitatea de a fixa rata de dobanda pe o perioada mai mare de timp (5 ani) si de a proteja clientii de o posibila crestere a acesteia", a declarat Andrew Gerber, director Produse Retail in cadrul BCR.

Spre exemplu, pentru un credit Casa Mea, in valoare de 150.000 de lei, pe 30 de ani, dobanda este de 5,25% pe an, fixa in primii conci ani si ulterior variabila (ROBOR la sase luni + 2,1%), DAE este de 5,36%, taxa de evaluare - 300 de lei inclusiv TVA, rata lunara - 828 de lei in primii 5 ani, valoare totala platibila - 297.024 de lei. DAE nu include costul asigurarii imobilului. Exemplul este valabil pentru luna mai 2014, pentru clientii care isi primesc salariul in cont la BCR. Promotia este valabila in perioada 7 mai - 16 iulie 2014, se mai arata in comunicatul BCR.

Peste 75% dintre clientii BCR care acceseaza credite ipotecare Casa Mea aleg varianta ratelor fixe beneficiind de siguranta sumei lunare de plata pe parcursul urmatorilor ani, se mai arata in comunicat.

"Anul trecut, valoarea creditului ipotecar mediu era de circa 140.000 lei, insa in 2014 a cunoscut o crestere de aproximativ 15%, ajungand la 160.000 de lei. In Bucuresti, valoarea creditului mediu este de 180.000 de lei. Preponderent, romanii se orienteaza catre apartamente cu doua camere, trei camere si case. Cei care merg catre garsoniere si apartamente cu 4 camere sunt mai putin numerosi", se mai arata in comunicat.

#credite investitii imobiliare, #credite imobiliare BCR, #dobanda credite BCR , #Investitii