Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zona euro iese cu greu din recesiune (BCE)

Zona euro iese cu greu din recesiune (BCE)


Situatia economica a zonei euro a inceput sa se imbunatateasca, dar este inca sub asteptarile Bancii Centrale Europeane, a declarat, luni, Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor BCE, potrivit Reuters.

"Situatia economica din Europa si in special din zona euro a inceput sa se imbunatateasca in ultimele luni sau chiar in ultimul an. Dar trebuie sa spun ca aceasta imbunatatire nu este atat de solida asa cum poate ne-am fi asteptat, dar in acelasi timp rata inflatiei este clar sub nivelul stabilit de BCE", a explicat Ewald Nowotny, care este si guvernatorul Bancii Nationale a Austriei.

Rata inflatiei in cele 17 state care utilizeaza moneda euro este mult sub tinta de 2% avuta in vedere de Banca Centrala Europeana.

In octombrie, rata inflatiei a scazut la 0,7% in zona euro, determinand BCE sa reduca surprinzator rata dobanzii la nivelul scazut record de 0,25%.

Oficiul European pentru Statistica (Eurostat) a anuntat saptamana trecuta ca ritmul de crestere a economiei zonei euro a incetinit in trimestrul trei la 0,1%, dupa un avans de 0,3% in precedentele trei luni, iar Uniunea Europeana a inregistrat un avans de 0,2%, dupa o crestere de 0,3% in trimestrul doi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1246 ori