Uncia de aur a depasit pragul de 1.700 de dolari, inainte de deciziile BCE

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 13:46
1463 citiri
Uncia de aur a depasit pragul de 1.700 de dolari, inainte de deciziile BCE

Pretul unciei de aur a depasit 1.700 de dolari pentru prima oara din martie, din cauza speculatiilor privind deciziile Bancii Centrale Europene de joi, care ar putea anunta mai multe detalii despre programul de achizitie a titlurilor de stat ale tarilor cu probleme.

Tranzactionarea spot de aur a crescut cu 0,5%, pana la 1.701,6 dolari pe uncie. Ultima oara cand pragul de 1.700 de dolari a fost depasit a fost pe 31 martie. De la inceputul anului, aurul s-a apreciat cu 8,7 procente, scrie Bloomberg.

De altfel, moneda europeana s-a tranzactionat la maximul ultimilor doua luni fata de dolari, inainte de anunturile care urmeaza sa fie facute de Mario Draghi, seful Bancii Centrale Europene, in legatura cu noile politici monetare.

Analistii estimeaza ca dobanda cheie ar putea fi redusa cu pana la 0,5%.

"Pietele sunt optimiste in legatura cu planul BCE de a salva zona euro. Aurul s-a apreciat datorita aprecierii euro fata de dolar", a spus Wang Xiaoli, strateg sef la CITICS Futures, una dintre cele mai mari firme de brokeraj din China.

El a mai adaugat ca scumpirea unciei de aur indica existenta a numeroase incertitudini privind mediul macroeconomic global, investitorii preferand sa cumpere aur decat valuta.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#pret uncie aur, #prag uncie aur, #scumpire aur BCE, #scumpire aur , #stiri BCE