Spania atrage de pe piete 4,8 mld. de euro, la cel mai mic randament din ianuarie

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 16:10
1802 citiri
Spania atrage de pe piete 4,8 mld. de euro, la cel mai mic randament din ianuarie

Spania a vandut obligatiuni in valoare de 4,8 miliarde de euro, cea mai mare valoare scoasa la licitatie din ianuarie, la cel mai mic randament tot din prima luna a anului.

Emisiunea de obligatiuni a fost concentrata pe bonduri pe termen scurt, care vor fi cumparate de catre Banca Centrala Europeana in cazul unei salvari.

Astfel, din suma totala, 3,94 de miliarde au fost atrase din obligatiuni cu o maturitate pe trei ani, cu un randament de 3,845%. Restul din bonduri au avut o maturitate pe zece ani, cu un randament de 5,666%. Comparativ, randamentul obligatiunilor emise de Spania in august a fost de 6,647%, relateaza Bloomberg.

Scaderea randamentelor a fost provocata de anuntul din august al Presedintelui BCE, ca institutia pe care o reprezinta va rascumpara aceste imprumuturi in caz de nevoie. Guvernul Spaniei nu s-a decis inca daca va accesa un plan de salvare european.

Distributia creditorilor Spaniei s-a modificat pe masura ce investitorii straini au parasit tara, bancile spaniole detinand in iulie 32% din datoria guvernamentala fata de finele anului trecut.

#emisiune obligatiuni Spania, #interventie BCE, #randament obligatiuni Spania, #economie spania , #stiri BCE