Seful FMI: Planul Bancii Centrale Europene, un pas important pentru zona euro

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 09:36
1246 citiri
Seful FMI: Planul Bancii Centrale Europene, un pas important pentru zona euro
Directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde

Directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a afirmat ca planul adoptat joi de catre Banca Centrala Europena (BCE), privind achizitia de obligatiuni de stat, este binevenit si va ajuta la stabilitatea economica a zonei euro.

"Recomandam cu tarie noul plan de lucru, programul "Tranzactii Monetare Directe" (Outright Monetary Transactions - OMT). FMI este gata sa coopereze in cadrul programelor propuse de BCE", a declarat Christine Lagarde.

"Implementarea decisiva a noului program va ajuta transmisia monetara si va usura eforturile tarilor pentru a asigura finantare al costuri rezonabile, in timp ce lucreaza la strategiile macroeconomice", a spus seful FMI.

Actiunile marilor companii europene au crescut puternic joi dupa-amiaza, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a anuntat ca institutia va lansa achizitii nelimitate de obligatiuni pentru reducerea costurilor de imprumut ale tarilor indatorate din zona euro.

Draghi a declarat ca reprezentantii BCE au convenit un program nelimitat de achizitii de obligatiuni, masura fiind parte a incercarilor institutiei de a readuce sub control dobanzile mari la care se imprumuta unele state din zona euro.

#plan achizitie titluri stat BCE, #plan BCE zona euro, #Christine Lagarde plan BCE , #stiri BCE