Italia nu va solicita ajutor din partea BCE

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 17:20
1143 citiri
Italia nu va solicita ajutor din partea BCE

Ministrul italian al economiei, Vittorio Grilli, a declarat sambata la Forumul Ambrosetti, reuniune anuala a lumii economice ce se desfasoara la Cernobbio (nordul Italiei), ca tara sa nu are in vedere sa solicite ajutor din partea Bancii Centrale Europene (BCE) pentru ca aceasta sa-i cumpere din datorie, relateaza agentia EFE.

BCE a anuntat joia trecuta ca este dispusa sa achizitioneze din datoria suverana a tarilor din zona euro care se confrunta cu presiuni asupra datoriei lor, dar cere in schimb statelor respective sa apeleze la una dintre formele de asistenta ale Fondului European pentru Stabilitate Financiara (FESF).

Cat priveste drumul urmat de Italia pentru a iesi din criza, Grilli a afirmat ca 's-au inregistrat rezultate bune', dar a recunoscut ca inca nu este 'multumit'. 'Suntem pe drumul cel bun, dar inca mai sunt multe de facut. Cu totii stim care sunt dificultatile', a spus el.

Cu o zi in urma, premierul italian, Mario Monti, afirma intr-un interviu televizat ca este "prematur" sa vorbim daca Italia va cere ajutorul BCE, dar a precizat ca 'in orice caz, nu ar fi vorba despre acelasi tip de ajutor pe care l-au cerut unele dintre tarile care nu au reusit sa-si ajusteze finantele.

#BCE zona euro , #stiri BCE