Increderea in economia zonei euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimul an

Joi, 27 Iunie 2013, ora 14:42
1213 citiri
Increderea in economia zonei euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimul an

Increderea in economia zonei euro s-a imbunatatit peste asteptari in luna iunie 2013, atingand cel mai ridicat nivel din ultimul an, un semn ca Europa ar putea sa iasa din criza datoriilor suverane iar relansarea economica ar putea lua avant.

Indicele sentimentului economic a crescut pana la 91,3 puncte in luna iunie, cel mai ridicat nivel inregistrat dupa luna mai 2012, de la nivelul de 89,5 puncte in luna mai.

Cresterea este superioara estimarilor analistilor care mizau pe un avans pana la 90,3 puncte, transmite Reuters.

Increderea in economie s-a imbunatatit in toate domeniile, cu exceptia serviciilor, si in toate cele cinci mari economii ale zonei euro, in special in Spania si Italia.

La inceputul acestei luni, Banca Central Europeana (BCE) a mentinut dobanda de baza la un nivel record iar mai multi oficialii de la BCE au lasat sa se inteleaga ca ar putea urma noi reduceri daca va fi necesar sa sprijine relansarea economica.

Marti, presedintele BCE, Mario Draghi a declarat ca politica monetara ramane relaxata in viitorul apropiat in conditiile in care stabilitatea preturilor este asigurata iar nivelul ridicat al somajului impune o abordare acomodanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incredere economie zona euro, #criza datoriilor suverane Europa, #politica monetara BCE, #dobanda baza Mario Draghi , #stiri BCE