BCE pastreaza dobanda de referinta la 1%

Joi, 03 Mai 2012, ora 16:13
1184 citiri
BCE pastreaza dobanda de referinta la 1%

Banca Centrala Europeana (BCE) a lasat, joi, nemodificata dobanda de referinta la nivelul de 1%, informeaza AFP.

Decizia de joi a "gardienilor monedei euro" era una asteptata de majoritatea economistilor. Reuniunea de astazi a guvernatorilor BCE a avut loc la Barcelona, si nu la sediul BCE de la Frankfurt. In mod traditional, de doua ori pe an reuniunea consiliul guvernatorilor BCE are loc in una din tarile membre ale zonei euro.

BCE nu a coborat niciodata dobanda de referinta sub nivelul de 1%.

Pentru moment insa BCE considera ca a facut indeajuns, in conditiile in care a injectat 1.000 de miliarde de euro in sistemul financiar pentru a evita o prabusire a creditului si a adoptat un program de achizitii de obligatiuni de pe piata secundata pentu a veni in ajutorul tarilor care se confrunta cu cresterea costurilor cu imprumuturile.

O alta tema majora a conferintei de presa a presedintelui BCE ar urma sa fie cresterea economica. Saptamana trecuta Mario Draghi a evocat in Parlamentul European necesitatea unui "pact de crestere" alaturi de "pactul bugetar european".

Declaratiile lui Mario Draghi au fost salutate de Francois Hollande, candidatul socialist la alegerile prezidentiale din Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCE dobanda cheie, #Mario Draghi dobanda cheie , #stiri BCE