BCE mentine dobanda cheie la 0,75%

Joi, 02 August 2012, ora 15:06
1247 citiri
BCE mentine dobanda cheie la 0,75%

Banca Centrala Europeana a mentinut nivelul dobanzii cheie la 0,75%, in timp ce institutia se confrunta cu presiuni din partea pietei.

Investitorii si politicienii asteapta cu nerabdare deciziile BCE de joi, in legatura cu solutiile pentru salvarea zonei euro, in special a economiilor spaniole si italiene, care se afla la rand pe lista tarilor in pericol, scrie Bloomberg. .

Dobanda la depozite a fost mentinuta la zero, pentru a se incuraja bancile sa acorde imprumuturi overnight altor institutii de creditare, unde dobanda poate fi de 0,1%.

Europa asteapta deciziile intrunirii BCE. Va salva Draghi zona euro?

Mario Draghi, presedintele BCE, a declarat, in cursul saptamanii trecute, ca institutia pe care o conduce este dispusa sa faca tot ce e nevoie pentru a rezolva criza datoriilor.

Draghi isi cauta aliati in lupta cu criza: Sefii Trezoreriei SUA si Bundesbank, pe lista

In cursul zilei de joi, Draghi va sustine o conferinta de presa in care isi va prezenta planul de masuri anti criza. Pe lista subiectelor pe care le-ar putea aborda se afla repornirea programului de achitizie de titluri de stat, acordarea unei licente bancare Mecanismului de stabilitatea si organizarea unei noi operatiuni de creditare a bancilor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanda cheie BCE, #BCE dobanda politica monetara, #BCE dobanda depozite , #stiri BCE