Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCE: Depozitele bancare din Cipru, in scadere cu 1,9% in luna mai

BCE: Depozitele bancare din Cipru, in scadere cu 1,9% in luna mai


Consumatorii si companiile au continuat in mai sa-si retraga banii din depozitele bancare din Cipru, arata datele comunicate joi de Banca Centrala Europeana (BCE).

Cipru a reusit in martie sa evite intrarea in incapacitate de plata cu ajutorul unui acord de 10 miliarde de euro cu creditorii internationali, acesta prevazand inchiderea celei de-a doua mari banci si impunerea unor pierderi semnificative depozitelor neasigurate.

Desi oficialii europeni au subliniat ca situatia Ciprului a fost un caz unic, deponentii bancari din alte state din zona euro, in special tarile unde sectoarele bancare sunt sub presiune, par sa fi fost ingrijorati de posibilitatea ca vor fi supusi unui tratament similar.

Potrivit BCE, volumul depozitelor private de la bancile din Cipru a scazut cu 1,9% in mai, comparativ cu luna precedenta, pana la 40,53 miliarde de euro, dupa ce au scazut cu aproximativ 7% in aprilie.

O alta tara europeana afectata de recesiune este Spania, unde depozitele bancare private au scazut cu 6,504 miliarde de euro in mai.

In schimb, depozitele la bancile din Grecia, Italia si Portugalia au crescut in mai, dupa ce au scazut luna precedenta. Aceste cifre nu includ si depozitele guvernelor sau cele interbancare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1488 ori