BCE avertizeaza Deutsche Bank si Commerzbank ca entitatea rezultata din fuziune trebuie sa detina capital suplimentar

Joi, 21 Martie 2019, ora 14:13
1421 citiri
BCE avertizeaza Deutsche Bank si Commerzbank ca entitatea rezultata din fuziune trebuie sa detina capital suplimentar
Foto: CC0 Creative Commons

Un nou gigant bancar care ar rezulta dintr-o fuziune trebuie sa detina capital suplimentar si o structura legala care sa permita autoritatilor sa-l inchida in cazul in care da faliment, a afirmat joi Andrea Enria, presedintele noii agentii de supervizare bancara (SSM) din cadrul Bancii Centrale Europene, transmite Reuters.

"Daca o banca devine prea mare, prea complexa sau prea interconectata, trebuie sa aiba capital suplimentar", a raspuns Andrea Enria, intrebat in Parlamentul European despre posibila fuziune intre Deutsche Bank si rivala sa Commerzbank.

Bancile considerate prea mari pentru a da faliment sunt supervizate mai strict datorita importantei lor pentru sistemul financiar global.

"Chiar daca devii o banca mare trebuie sa-ti poti rezolva problemele astfel incat sa demonstrezi ca ai structurile necesare pentru a rezista in cazul unei crize", a adaugat seful SSM.

Joi ar urma sa aiba loc sedinta Consiliilor de supervizare ale Deutsche Bank si ale Commerzbank, unde este posibil sa se discute despre o potentiala fuziune.

O eventuala fuziune intre cele doua banci ar crea o institutie cu active de aproximativ 1,8 trilioane de euro, imprumuturi si investitii, si o valoare de piata de aproximativ 25 miliarde de euro (28,3 miliarde de dolari), potrivit datelor de la inchiderea sedintei bursiere de vineri.

Noua institutie va detine o cincime din piata de retail banking din Germania si va numara 140.000 de angajati la nivel mondial.

#Deutsche Bank fuziune Commerzbank , #stiri BCE