Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCE a imprumutat miercuri 31 miliarde dolari bancilor europene

BCE a imprumutat miercuri 31 miliarde dolari bancilor europene


Banca Centrala Europeana (BCE) a imprumutat, miercuri, 31 miliarde de dolari, la diferite maturitati, bancilor din zona euro care au probleme la accesarea de fonduri in moneda americana de pe pietele financiare.

BCE a imprumutat 12 banci cu 6,15 miliarde de euro pe perioada de sapte zile, in timp ce 34 de institutii de credit au accesat finantari totale de 25,5 miliarde de dolari pe 84 de zile. Ambele tipuri de imprumut au dobanda de 0,58%.

Miercuri au ajuns la scadenta imprumuturi similare acordate de BCE in valoare de 33 miliarde de dolari si 1,35 miliarde de dolari.

Cerereile pentru imprumuturi in dolari de la BCE sunt cauzate de dificultatile intampinate de institutiile de credit, ca urmare a exodului fondurilor americane si altor investitori, speriati de criza din zona euro.

Astfel de imprumuturi speciale au fost introduse de BCE in timpul crizei din 2008 si au fost reluate in august, dupa ce au fost suspendate mai multe luni. BCE si alte cinci mari banci centrale din lume au luat in noiembrie masuri coordonate pentru asigurarea lichiditatilor in dolari pe pietele financiare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1316 ori