Bancile europene, supuse unor noi teste de stres in 2014

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 17:50
1337 citiri
Bancile europene, supuse unor noi teste de stres in 2014

Autoritatea Bancara Europeana(EBA) va supune bancile europene la o noua runda de teste de stres in al doilea trimestru al anului urmator, dupa ce Banca Centrala Europeana isi va finaliza propria analiza asupra bilanturilor bancilor pe care le va superviza direct, a declarat vineri membrul in boardul executiv al BCE, Joerg Asmussen.

Primul pas pentru crearea asa-numitei uniuni bancare va fi supervizarea bancilor europene in 2014 de BCE.

La o reuniune a bancilor europene de economii, Joerg Asmussen a atras atentia asupra importantei acestui proiect pentru politica monetara.

Asmussen a reiterat ca in primul trimestru al anului urmator BCE va derula o analiza asupra calitatii activelor si bilanturilor pentru cele aproximativ 130 de banci din zona euro pe care le va superviza in mod direct.

"Rezultatele acestei revizuiri vor fi incluse in testele generale de stres care vor fi derulate de EBA, in colaborare cu BCE, in al doilea trimestru al anului urmator", a spus Joerg Asmussen. Acesta a subliniat ca BCE vrea ca analiza sa sa fie cat mai riguros posibila, pentru a se asigura ca mecanismul unic de supervizare va avea credibilitate pe piata.

Ultimele teste derulate de Autoritatea Bancare Europeana (EBA) s-au facut la finele anului 2011 si potrivit acestora bancile europene ar fi trebuit sa-si majoreze capitalul cu 114.7 miliarde euro.

#teste stres BCE, #teste stres banci europene , #stiri BCE