Sfaturi de la experți pentru încărcarea corectă a telefonului mobil. Greșeala făcută de toți utilizatorii

Vineri, 17 Mai 2024, ora 20:36
454 citiri
Sfaturi de la experți pentru încărcarea corectă a telefonului mobil. Greșeala făcută de toți utilizatorii
FOTO: GSMArena

Încărcarea telefonului mobil este un subiect care generează multe discuții. Iată câteva practici recomandate de experți pentru a încărca eficient telefonul și a maximiza durata de viață a bateriei, precum și informații despre ce se întâmplă dacă lași telefonul conectat la priză peste noapte.

Multe temeri legate de încărcarea bateriilor, cum ar fi suprasolicitarea, sunt adesea exagerate. Telefoanele moderne sunt echipate cu cipuri de protecție care previn încărcarea excesivă. Odată ce bateria atinge 100%, încărcarea se oprește automat. Aceasta înseamnă că nu există un risc real de „supraîncărcare” atunci când telefonul este lăsat la încărcat peste noapte.

Cu toate acestea, a lăsa telefonul conectat la priză peste noapte poate avea alte dezavantaje. De exemplu, încărcarea continuă poate produce căldură și, dacă telefonul este încărcat într-un spațiu prost ventilat sau acoperit (cum ar fi sub o pernă), acesta se poate încălzi. Încălzirea excesivă poate afecta durata de viață a bateriei pe termen lung.

Practici recomandate

Încărcarea optimizată: Multe dispozitive noi, inclusiv telefoanele Apple de la iOS 13 încoace, sunt echipate cu funcția de încărcare optimizată. Aceasta limitează încărcarea bateriei la 80% când telefonul este conectat pentru o perioadă îndelungată, cum ar fi peste noapte, pentru a reduce uzura bateriei.

Evitați extremele de temperatură: Bateriile litiu-ion sunt sensibile la temperaturi extreme. De exemplu, Apple precizează că încărcarea iPhone-urilor într-un mediu mai cald de 35 de grade Celsius poate deteriora permanent bateria. De asemenea, nu este recomandat să încărcați telefonul în condiții de frig extrem.

Încărcarea parțială: Este o practică bună să încărcați bateria telefonului între 30% și 80%. Aceasta ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei, deoarece încărcările complete de la 0% la 100% pot accelera deteriorarea bateriei.

...citeste mai departe despre "Sfaturi de la experți pentru încărcarea corectă a telefonului mobil. Greșeala făcută de toți utilizatorii" pe Ziare.com

#baterie smartphone, #telefon, #experti , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Un nou bug afectează aplicația Spotify: Playlist-urile utilizatorilor dispar
  8. Windows Recall compromis de hackeri: Datele colectate de Microsoft, expuse
  9. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  10. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose