Udrea: discursul lui Obama seamana cu al lui Basescu

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 15:33
1639 citiri
Udrea: discursul lui Obama seamana cu al lui Basescu

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine, intr-o postare pe blog, ca discursul lui Barack Obama nu este cu nimic diferit de cel al presedintelui Traian Basescu ori al premierului Emil Boc, anume ca din criza se iese cu investitii, nu cu marirea nivelului asistentei sociale, relateaza NewsIn.

Udrea remarca faptul ca " presedintele american incepe in aceasta toamna un proces de recastigare a increderii cetatenilor printr-un plan amplu de refacere a infrastructurii americane, lucru care va genera locuri de munca". " Presedintele american a tinut aseara un discurs in plenul Congresului american, avand un mesaj clar: avem nevoie de investitii care sa creeze locuri de munca (...)

Rezultatul: aproape 200 de miliarde de dolari investiti in infrastructura.

Interesant este ce spune Presedintele american si despre unul dintre pachetele sociale cele mai costisitoare - cel privind sanatatea (...) Rezultatul nu e inca cert: taieri intre 500 si 1200 de miliarde de dolari pe perioada urmatorilor 10 ani", scrie Udrea, argumentand cu citate din discursul presedintelui de la Casa Alba.

"Din aceasta perspectiva, discursul lui Barack Obama nu difera cu nimic de ceea ce spun eu, ca ministru al Dezvoltarii, de ceea ce spune Premierul Boc, ministrul Anca Boagiu sau Presedintele Traian Basescu: din criza se iese cu investitii, nu cu marirea nivelului asistentei sociale.

Romanilor trebuie sa le oferim oportunitati, trebuie sa le cream locuri de munca, sa stimulam cresterea salariilor muncitorilor, sa incurajam investitiile private si rularea capitalului, sa scadem deficitul bugetului asirugarilor sociale.

Romanii nu au nevoie sa tina mana intinsa la stat, nu trebuie tinuti intr-o perpetua saracie.

Trebuie incurajati sa prospere, sa se dezvolte individual", considera ministrul. In opinia Elenei Udrea, sunt cateva lectii pe care societatea romanesca trebuie sa le invete.

Astfel, "decat subventii pentru caldura (practic, bani aruncati intr-un sac fara fund), mai bine retehnologizarea CET-urilor, investitii in sistemul de transport al energiei termice, introducerea sistemelor de cogenerare, incurajarea romanilor sa-si reabiliteze termic locuintele".

"Decat bani aruncati de-a valma in sistemul de sanatate, mai bine inchise robinetele de pierderi, mai buna e introducerea de tehnica si aparatura medicala noua sau reabilitarea spitalelor.

De asta, m-am convins chiar astazi la Valcea, unde reprezentantii administratiei locale imi spuneau ca, daca nu ar fi fost cele peste 58 de milioane de lei fonduri nerambursabile, nu si-ar fi putut permite sa reabiliteze Spitalul Judetean. Decat doi ani concediu maternal, mai bine un program de constructie de crese si gradinite.

Decat cresterea somajului si a ajutoarelor sociale, mai bine locuri de munca, mai bine drumuri reabilitate, autostrazi nou construite samd. Decat dereglementarea turismului, mai bune investitiile in drumuri si obiective turistice", este de parere Udrea. "

Daca lui Antonescu si Ponta nu le place discursul Guvernului privind investitiile, ar putea, totusi, sa asculte lectia lui Barack Obama. Pana la urma, limba dezvoltarii unei societati este universala.

Cu siguranta ca si ei vor pricepe ca oamenii in general, fie ei romani sau americani, nu doresc sa fie asistati social, ci vor sanse sa progreseze si sa ajunga singuri la bunastare", este mesajul ministrului pentru liderii opozitiei.

Intr-un post-scriptum la postare, Udrea mentioneaza ca n evoia de investitii in infrastructura se simte peste tot in tara.

"Am discutat despre acest lucru chiar astazi cu primarul Craiovei, Antonie Solomon, alaturi de care am semnat trei contracte in valoare de peste 50 de milioane de euro, pentru reabilitarea unor strazi, construirea unui pasaj rutier subteran in zona centrala a Craiovei si realizarea unui waterpark.

Imi spunea primarul ca, pentru a acoperi necesarul de lucrari si pentru a crea locuri de munca pentru aproape toti somerii din oras, ar avea nevoie de inca 4-5 ori pe atata", sustine ea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #boc, #obama, #basescu, #discurs obama , #stiri Barack Obama