Traderii ruinati de pe Wall Street lucreaza ca "ghizi de criza"

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 12:28
1243 citiri
Traderii ruinati de pe Wall Street lucreaza ca "ghizi de criza"

Ruinati de criza, fostii traderi de pe Wall Street n-au parasit strada ci si-au gasit o noua ocupatie: organizeaza tururi pentru turisti, in care le explica totul despre prabusirea economiei americane, transmite Realitatea.net

 

"Turul crizei financiare este o plimbare de doua ore in zona Wall Street. Iar ceea ce le oferim realmente oamenilor sunt propriile noastre povesti, in care spunem ce s-a intamplat in timpul crizei financiare", spune un fost trader. 

Relatarile despre obliga?iunile de risc, fonduri speculative si colapsul gigantilor financiari americani au prins o aura de legenda, in descrierile ghizilor "de criza". Cea mai spectaculoasa dintre povestiri se invarte in jurul fatidicei zile de 15 septembrie 2008, cand una din cele mai sigure banci de investitii, Lehman Brothers, si-a anuntat intrarea in faliment. Informatiile sunt cu atat mai interesante cu cat provin chiar de la  cei care au contribuit direct la declansarea crizei economice globale. 

"Eu tranzactionam obligatiuni de tip CDO - fix acel tip de produse financiare pe care oamenii dau vina pentru aceasta criza - asa ca am vazut de foarte aproape caderile AIG, Lehman Brothers sau Bear Sterns si tot ce s-a intamplat aici. Asa ca le spun oamenilor toate aceste povesti", mai spune fostul trader. 

Daca n-au avut noroc la bursa, au noroc in turism

Ghizii nu mai fac fata musteriilor, mai ales ca se apropie 15 septembrie, iar criza implineste un an. Presedintele Barack Obama insusi va veni martea viitoare pe Wall Street sa sustina un discurs-cheie despre recesiunea economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#traderi, #criza, #colaps, #faliment, #turism, #Obama, #Wall Street , #stiri Barack Obama