Senatul restrange dreptul companiilor americane de a angaja straini cu viza de munca de doi ani

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 09:52
1209 citiri

Senatul american a votat ieri un text prin care companiilor ce primesc fonduri federale de ajutor li se interzice sa beneficieze de vize de tip H1-B pentru a angaja muncitori straini, daca in ultimele sase luni aceste firme au concediat muncitori americani, transmite Reuters.

Intr-un vot exprimat oral, Senatul a aprobat masura ca amendament la pachetul de stimuli economici asteptat de presedintele Barack Obama.

Amendamentul va interzice companiilor care primesc fonduri prin Programul de salvare a activelor cu risc (TARP) sa primeasca permisiunea de a angaja muncitori care obtin drept de munca pentru doi ani (vize H-1B), daca respectivele societati au disponibilizat muncitori americani in precedentele sase luni, a declarat un purtator de cuvant al senatorului Bernie Sanders, un independent care se afla la originea acestei initiative.

Votul de ieri a intervenit la scurt timp dupa ce s-a anuntat ca 598.000 de persoane si-au pierdut slujbele in ianuarie in SUA, fiind cea mai mare crestere a somajului care se inregistreaza intr-o luna in ultimii 34 de ani. Rata somajului a ajuns la 7,6%, cel mai mare nivel din ultimi 16 ani.
 

#obama, # companii, #angajari, # straini, #interzicere , #stiri Barack Obama