Razboiul Germaniei cu SUA, pentru Grecia

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 12:42
1174 citiri
Razboiul Germaniei cu SUA, pentru Grecia

Germania si Statele Unite au intrat in conflict, saptamana trecuta, pe tema crizei grecesti. 

Planul de administrare a datoriei europene a Greciei propus de Washington a fost calificat drept "stupid" de catre autoritatile de la Berlin.

Germanii i-au indemnat pe americani sa-si rezolve intai problemele din propria "ograda" inainte de a da sfaturi altora, scrie The Telegraph.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a declarat ca ar fi o prostie sa se majoreze din nou fondul de salvare pentru Grecia dincolo de limita de 440 miliarde euro, pana la uriasa suma vehiculata, de doua trilioane euro.

"Nu inteleg cum cineva din Comisia Europeana a avut o ideea atat de stupida. Ar fi pus in pericol ratingul AAA al tarilor membre. Solutia nu are sens", spune Schauble.

Schauble a sfatuit Casa Alba sa-si vada de treaba, dupa ce presedintele american Barack Obama i-a "tras de urechi" pe liderii europeni, criticand esecul in recapitalizarea bancilor. Obama ii acuza pe acestia ca au permis escaladarea crizei pana la un punct "care sperie lumea".

"Este mult mai usor sa-i sfatuiesti pe altii decat sa iei o decizie proprie. Sunt pregatit sa ofer consultanta guvernului american", a declarat Schauble pe un ton ironic.

#grecia criza, #criza mondiala, #criza sua , #stiri Barack Obama