Prabusirea indicelui Dow Jones, investigata de autoritati

Sambata, 08 Mai 2010, ora 02:14
1723 citiri
Prabusirea indicelui Dow Jones, investigata de autoritati

Autoritatile americane au lansat, joi, o investigatie referitoare la prabusirea necontrolata, cu aproape 1.000 de puncte, a indicelui bursier Dow Jones, potrivit Mediafax.

Comisia pentru bursa si valori mobiliare (SEC) va analiza daca au avut loc operatiuni incorecte in tranzactiile de joi, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Presedintele Barack Obama a promis la randul sau, vineri, sa protejeze investitorii, in urma panicii fara precedent de pe Wall Street.

Declinul pietei a avut ca origine temerile sporite legate de criza din Grecia si exista opinia ca scaderea a fost exacerbata de cel putin o eroare tehnica, ceea ce a produs indignare in randul investitorilor si politicienilor.

Bursa de la New York s-a prabusit cu 9% in ultimele doua ore ale sedintei de joi si a recuperat ulterior o parte din pierderi, inchizand in scadere cu 3,2-3,4%.

Intr-o piata cuprinsa de panica, indicele Dow Jones Industrial Average a inregistrat cea mai puternica scadere valorica consemnata vreodata in timpul unei singure sedinte, pierzand 998,5 puncte. 

#indice, #dow jones, #bursa americana , #stiri Barack Obama