Obiecte de lux ale unor celebritati, nevandute la licitatia din New York

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 23:55
1284 citiri
Obiecte de lux ale unor celebritati, nevandute la licitatia din New York

Capa lui Superman, o bratara a lui Elvis, bijuterii purtate de Lady Diana sunt cateva dintre obiectele care au ramas nevandute, vineri seara, la o licitatie a casei Guernsey, care a avut loc la New York.

Vedeta catalogului, un set de bijuterii cu diamante si perle - purtat de Lady Diana, in iunie 1997, cu doua luni inainte de decesul sau - care a fost estimat la o suma cuprinsa intre 1,5 si 2,5 milioane de dolari, a primit o oferta finala de 700.000 de dolari si nu a fost vandut.

O bratara din aur incrustata cu 48 de diamante, care i-a apartinut lui Elvis Presley, a avut un pret de pornire de 500.000 de dolari si a ramas, de asemenea, nevanduta.

Tablitele actorului Charlton Heston din filmul "Cele zece porunci" au fost adjudecate pentru 18.300 de dolari, iar palaria purtata de Michael Jackson in 2002 pe scena Apollo Theater, la Harlem, a ramas nevanduta.

Printre obiectele care au ramas nevandute se numara si o colectie de fotografii cu artista mexicana Frida Kahlo, realizate de Leo Matiz.

Pe de alta parte, o minge de baseball, semnata de sase presedinti americani - Jimmy Carter, Gerald Ford, George Bush, tatal si fiul, Bill Clinton si Barack Obama - estimata la 150.000 de dolari, a fost achizitionata de miliardarul american Stewart Rahr, pentru 85.400 de dolari.

Acesta a cumparat pentru 305.000 de dolari celebra statueta din filmul "Soimul maltez", pentru prietenul sau Leonardo di Caprio, care a fost si el prezent la licitatie.

 

#bijuterii, # licitatie, #Elvis Presley, # Lady Diana, #pret , #stiri Barack Obama