Obama vrea TAXE MAI MARI

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 00:06
1713 citiri
Obama vrea TAXE MAI MARI

Presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca nu va sustine un plan de reducere a deficitului bugetar cu 2.400 miliarde de dolari in lipsa unor majorari de impozite pentru cresterea veniturilor.

"Nu am vazut un plan credibil, care sa ne permita sa reducem deficitul bugetar cu 2.400 de miliarde de dolari fara sa afectam oamenii de rand", a afirmat Obama intr-o conferinta de presa la Casa Alba.

El a aratat ca ideea de a reduce deficitul bugetar "fara sa ceri nimic celor mai bogati, sau fara sa fie inchise scurgerile de fonduri catre corporatii, nu este un plan serios". Presedintele a avertizat ca timpul pentru a ajunge la un acord de majorare a limitei datoriilor se apropie de sfarsit.

El a adaugat ca negocierile referitoare la deficitul bugetar ar fi trebuit sa inceapa mai devreme, pentru a nu se ajunge in apropierea termenului limita de 2 august, dupa care Statele Unite nu isi vor mai putea respecta obligatiile financiare in lipsa unui acord legat de pragul datoriilor.

Republicanii din Camera Reprezentantilor au hotarat vineri, intr-o sedinta cu usile inchise, ca saptamana viitoare sa voteze un plan care prevede reducerea imediata a cheltuielilor, plafonarea cheltuielilor federale ca procentaj din PIB, 18% pana in 2021, precum si trimiterea catre statele federale, spre ratificare, a unui amendament care sa prevada un buget federal echilibrat.

Majorarea limitei de indatorare va fi conditionata de aprobarea in Congres a amendamentului referitor la bugetul echilibrat.

Liderul democratilor din Congres, Nancy Pelosi, a calificat planul republicanilor drept scandalos si spera ca negocierile dintre Obama si liderii Congresului sa duca la un acord privind reducerea deficitului bugetar. Potrivit democratilor, acordul referitor la deficit trebuie sa includa majorari de impozite, pentru a preveni reduceri drastice ale cheltuielilor care ar afecta clasa de mijloc si saracii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#barack obama, #taxe, #sua, #reducere deficit bugetar , #stiri Barack Obama