Obama vrea sa mareasca taxele, iar Departamentul de Justitie cheltuie masiv

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 08:59
1309 citiri
Obama vrea sa mareasca taxele, iar Departamentul de Justitie cheltuie masiv

Departamentul american de Justitie cheltuieste sume enorme pentru protocolul destinat invitatilor care participa la conferintele organizate in cadrul institutiei, in ciuda faptului ca presedintele Barack Obama vrea sa creasca taxele pentru a putea acoperi "golul" din bugetul SUA. 

La una dintre conferinte, au fost servite invitatilor briose cumparate cu 16 dolari bucata si aperitive de 7,32 de dolari bucata, conform datelor dintr-un raport de audit, citat de Bloomberg.

"La unele conferinte se servesc feluri de mancare si racoritoare foarte costisitoare, pe care noi le consideram un exemplu de cheltuieli inutile sau extravagante realizate de catre organizatori", precizeaza, intr-un raport facut public miercuri, inspectorul general al Departamentului de Justitie, conform Gandul.

La o alta conferinta organizata in luna august 2009, au fost servite briose care au costat 16 dolari bucata si specialitati din carne de vita.

In cadrul unei alte conferinte, ce a avut loc in martie 2009, la biroul pentru combaterea violentei impotriva femeilor au fost servite gustari Cracker Jack, preparate din popcorn, alune si melasa, dar si alte tipuri de bomboane, care au costat circa 32 de dolari pe persoana, potrivit raportului realizat de catre inspectorul general al Departamentului de Justitie.

"Recunoastem cheltuielile masive. Din 2009 au inceput sa se ia masuri pentru a ne asigura ca astfel de probleme nu vor mai aparea", a declarat Gina Talamona, purtatoarea de cuvant a Departamentului american de Justitie.

Senatorul Charles Grassley, cel mai important membru al partidului republican in Comitetul Judiciar american, a declarat ca Departamentul de Justitie "pare sa fie orb si sa nu poata astfel observa situatia economica actuala cu care se confrunta SUA. Poporul este indignat si are toate motivele sa fie asa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obama, #majorare taxe, #crestere taxe obama, #cheltuieli sua , #stiri Barack Obama