Obama va propune pentru 2011 un buget in usoara crestere

Luni, 01 Februarie 2010, ora 15:42
1349 citiri
Obama va propune pentru 2011 un buget in usoara crestere

Casa Alba a anuntat luni ca presedintele american Barack Obama va propune pentru anul financiar 2011 un buget in usoara crestere, de 3.834 miliarde dolari, ce ar trebui sa permita reducerea deficitului, datorita unei cresteri a veniturilor din taxe si a reducerii cheltuielilor, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Bugetul pentru anul financiar octombrie 2010-septembrie 2011 va fi cu 3% mai mare decat cel pentru acest an, care ar trebui sa se cifreze la 3.721 miliarde dolari, potrivit previziunilor anterioare, a anuntat responsabilul pentru buget din cadrul administratiei prezidentiale, Peter Orszag.

Deficitul va fi limitat la 1.267 miliarde dolari, respectiv 8,3% din produsul intern brut (PIB), de la un record de 1.556 miliarde dolari (10,6% din PIB) prevazut pentru anul financiar 2010.

Dupa reluarea cresterii economice, executivul amercan mizeaza pe o majorare a veniturilor fiscale cu 19% in 2011, la 2.567 miliarde dolari.

Ca o masura de reducere a deficitului, Obama e decis sa abandoneze un plan cu o mare importanta simbolica, de a trimite un nou echipaj pe Luna.

De asemenea, el nu va prelungi reducerile de taxe pentru familiile bogate, implementate de George W. Bush.

Casa Alba mai prevede inghetarea, pe o perioada de trei ani, a cheltuielilor pentru programele sociale si pentru securitate.

"Presedintele a trasat echipei bugetare sarcina de a analiza bugetul punct cu punct, pentru a vedea unde putem face economii", a declarat directorul de comunicare al presedintelui Obama, Dan Pfeiffer.

In contextul in care somajul a depasit din octombrie pragul de 10% pentru prima oara dupa 1983, "una dintre problemele asupra carora ne concentram este crearea de locuri de munca", a spus Orszag.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#obama, #buget, #economie, #sua , #stiri Barack Obama