Obama va propune limitarea dimensiunii si a ariei de activitate a institutiilor financiare

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 16:07
1363 citiri
Obama va propune limitarea dimensiunii si a ariei de activitate a institutiilor financiare

Presedintele american Barack Obama va propune noi reguli pentru limitarea dimensiunii institutiilor financiare si a ariei lor de activitate, cu scopul a reduce riscurile asumate, a declarat un oficial al administratiei, citat de Bloomberg, preluat de NewsIn.

Obama va anunta regulile dupa o reuniune cu fostul presedinte al bancii centrale, Paul Volcker. Propunerile vor face parte dintr-o serie de reglementari si vor viza in principal dimensiunea si complexitatea institutiilor financiare, a declarat oficialul, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

Obama isi reia interesul pentru problemele financiare, in incarcarea de a reduce nemultumirile populatiei in legatura cu problemele economice, cu planurile de salvare finantate de contribuabili si cu cresterea profiturilor bancare, in contextul in care somajul a avansat la 10% si deficitul bugetar s-a adancit la 1.400 miliarde dolari.

Propunerile ar putea afecta tranzactiile in cadrul marilor banci americane, precum Goldman Sachs, Morgan Stanley si JPMorgan Chase, a declarat Frederic Dickson, analist in cadrul D.A. Davidson & Co. Obama urmeaza sa se intalneasca joi cu Volcker si cu secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, inainte de a face o declaratie asupra reformei financiare. 

#Obama, # reglementari, # institutii, # profituri , #stiri Barack Obama