Obama: Suntem natiunea Google si Facebook

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 17:23
2043 citiri
Obama: Suntem natiunea Google si Facebook

In discursul despre starea natiunii americane, pe care presedintele Barack Obama l-a adresat in fata Congresului, liderul de la Casa Alba a numit America, natiunea Google si Facebook.

Aceasta mentiune nu a fost intamplatoare. Pe de o parte, Obama a fost dintotdeauna un mare sustinator al social media, potrivit Mashable.

Pe de alta parte, mentionarea Google in discursul sau vine la putin timp dupa ce gigantul IT a anuntat ca ar putea angaja peste 6.000 de oameni, in acest an, potrivit Associated Press.

In interventia sa, Obama a pronuntat cuvantul "job" de 25 de ori.

" Niciunul dintre noi nu poate spune cu exactitate care va fi urmatoarea mare industrie sau unde vor aparea noi locuri de munca.

Acum 30 de ani, nu ne gandeam ca o sa apara Internetul, care sa duca la o revolutie economica. Ceea ce putem face, ceea ce America face mai bine ca oricine, este sa alimentam creativitatea si imaginatia oamenilor.

Suntem natiunea care produce masinile de pe autostrazi si computerele din birouri, natiunea lui Edison si a fratilor Wright, natiunea Google si Facebook", a spus Obama in discursul sau.

Dar ceea ce a starnit cele mai multe controverse, cel putin pe Twitter si Facebook a fost referirea la cursa pentru cucerirea spatiului, castigata de sovietici, odata cu lansarea Sputnik-ului.

" In urma cu jumatate de secol, cand sovieticii au ajuns inaintea noastra in spatiu, nu aveam idee cum sa ajungem inaintea lor la luna. Stiinta nu ajunsese in acel punct, NASA inca nu exista.

Dar dupa ce am investit in cercetare si educatie, nu numai ca i-am depasit pe rusi, dar am initiat un val al inovarii ce a creat noi industrii si milioane de noi locuri de munca.

Acum este momentul Sputnkik al generatiei noastre", a mai spus Obama, generand, cu aceasta replica, mii de tweet-uri.

#barack obama, #presedinte sua, #obama presedinte sua, #google, #facebook , #stiri Barack Obama