Obama: SUA vrea sa anuleze vizele pentru Polonia

Sambata, 28 Mai 2011, ora 17:33
1652 citiri
Obama: SUA vrea sa anuleze vizele pentru Polonia

Presedintele american, Barack Obama, a declarat sambata, dupa discutiile la Varsovia cu omologul sau Bronislaw Komorowski, ca Washingtonul depune eforturi pentru a anula obligativitatea vizelor pentru polonezii care vor sa calatoreasca in Statele Unite, relateaza Radio Polonia, in pagina online.

"Am discutat despre cum putem reglementa procesul de vize intre tarile noastre. Voiam sa spun ca Statele Unite depun eforturi in aceasta privinta", a afirmat Obama. Presedintele SUA isi incheie turneul european printr-o vizita de doua zile in Polonia.

El a subliniat ca a inclus Polonia printre cele patru tari vizitate pentru a putea "multumi poporului polonez pentru prietenia sa si pentru a asigura ca sunt milioane de americani care inteleg ca Polonia este unul dintre cei mai apropiati si mai puternici aliati" ai SUA.

Obama a mai spus ca experienta unica a Poloniei privind schimbarea democratica poate ajuta tarile care inca se lupta pentru a-si indeplini promisiunile de democratie.

"Este important sa incurajam Belarusul sa construiasca o societate democratica", a precizat el, adaugand ca este in interesul intregii regiuni sa fie stabilitate in Belarus, iar Statele Unite vor coopera cu Uniunea Europeana in acest scop.

"Asteptam cu nerabdare ca Polonia sa preia presedintia Uniunii Europene", a mai declarat Obama.

"O Europa puternica, unita este in interesul politic si economic al Statelor Unite", a subliniat el. Dupa intalnirea sa cu Bronislaw Komorowski, presedintele american avea programate intrevederi cu lideri politici din Polonia si cu premierul Donald Tusk. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedinte America, #barack obama, #vize polonia SUA , #stiri Barack Obama