Obama: SUA trebuie sa limiteze deficitul

Joi, 19 August 2010, ora 13:36
1217 citiri
Obama: SUA trebuie sa limiteze deficitul

SUA trebuie sa gaseasca mijloace de a limita deficitul bugetar pe termen lung, fara a afecta revenirea economiei, proces franat in prezent de problemele de pe piata imobiliara, a declarat presedintele american, Barack Obama, citat de La Tribune, potrivit Mediafax.

Obama a recunoscut ca americanii sunt ingrijorati de situatia deficitului bugetar si a subliniat ca diminuarea acestuia va permite intarirea increderii opiniei publice.

"Consumatorii nu vor reincepe sa cheltuiasca pana cand nu vor avea pe deplin incredere in relansarea economiei", a spus presedintele.

Obama a efectuat un turneu de trei zile in mai multe state americane importante in lupta electorala, pentru a-si apara politica economica si pentru a colecta fonduri necesare candidatilor democrati in campania alegerilor de pe 2 noiembrie.

Seful executivului american a numit o comisie, constituita din democrati si republicani, care are scopul de a analiza problemele bugetare ale statului. Recomandarile acesteia vor fi anuntate pana la sfarsitul anului si ar trebui sa includa atat reduceri de cheltuieli cat si majorari de taxe.

Deficitul ar putea ajunge la 1.470 miliarde de dolari in exercitiul bugetar 2010, potrivit estimarilor Casei Albe. Biroul bugetar al Congresului va publica joi propriile proiectii. 

Obama a subliniat, totodata, ca oferta in exces de pe piata imobiliara afecteaza revenirea Produsului Intern Brut.

Cresterea economica a SUA a incetinit in cel de-al doilea trimestru, alimentand ingrijorarile legate de reintrarea in recesiune.

#deficit, #obama, #sua , #stiri Barack Obama