Obama sprijina proprietarii de locuinte ipotecate

Marti, 14 Iulie 2009, ora 11:01
1099 citiri
Obama sprijina proprietarii de locuinte ipotecate

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, cauta noi masuri pentru intarzierea prescrierilor de ipoteci pentru proprietarii de locuinte care au intrat in somaj si nu mai fac fata ratelor la creditele ipotecare, au declarat surse oficiale apropiat administratiei americane.

Autoritatile ar trebui sa ia in considerare metode de "indulgenta de credit", prin care sa permita datornicilor sa intarzie, suspende sau sa sara peste plati, masuri considerate mai eficiente decat cele deja implementate pentru reducerea ratei de prescriere a ipotecilor, informeaza Mediafax.

Numarul de credite ipotecare esuate a urcat puternic in ultimii trei ani in Statele Unite, pe masura ce datornicii care au apelat la credite riscante au intrat in default, piata imobiliara a cazut, iar rata somajului a crescut abrupt.

Insa oficialul citat a adaugat ca ideea de introducere a "clementei" pentru datornicii intrati in somaj este inca in curs de elaborare, este dificil de formulat din punct de vedere legislativ si ar putea aduce noi riscuri.

Masura ar putea ajuta mai multi datornici care se confrunta cu dificultati financiare, insa ar putea crea "un stimul pervers" care ar distorsiona piata rezidentiala, a explicat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #somaj, #piata imobiliara, #ipoteca, #credite ipotecare, #piata rezidentiala , #stiri Barack Obama